Slipper å betale 150 millioner

Bilistene slipper å betale rundt 150 millioner kroner i bompenger når regjeringa fjerner bompenger på den nye E39-strekningen mellom Krifast og Batnfjorden.

E39

Det er varslet at bomstasjonen på den nye 90-kilometers veistrekningen skal fjernes.

Foto: Randi Stokke

Ellen Engdahl

Leder Ellen Engdahl i KOM Vekst i Kristiansund.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Den nye samferdselsministeren fra Frp, Ketil Solvik-Olsen har varslet at han skal fjerne bomstasjonen på den nye 90-kilometers veistrekningen, som har automatisk innkreving.


Leder i næringsforeninga KOM Vekst i Kristiansund, Ellen Engdahl mener det er positivt.


– Du tar bort den barrieren som bompenger alltid vil være. Man vil knytte Molde og Kristiansund tettere sammen, og regionene tettere sammen når du har en god vei uten bompenger, sier Engdahl.


– Det er det som skal til for å bygge gode og sterke arbeidsregioner, mener hun.

Frykter det blir mindre til andre veiprosjekt

Iver Nordseth

Nestleder i samferdselsutvalget, Iver Nordseth fra Venstre.

Foto: Trond Vestre / NRK

Nestleder i samferdselsutvalget, Iver Nordseth fra Venstre er glad for alle bomstasjoner som fjernes, men tror ikke det er friske penger som skal erstatte bortfallet av bompenger.

– Det første man tenker på er hvordan dette skal finansieres, og med tanke på at vi ikke har hørt om det i budsjettforhandlingene tidligere, så frykter man at det blir brukt av budsjettet som ligger der, sier Nordseth.

– Det betyr at det blir mindre til annen veibygging og det er negativt, sier han.

Iver Nordseth er også spent på hvilke følger fjerning av bomstasjonen kan få for den planlagte nyveien videre fra Batnfjorden retning Molde.

– Vi kjenner til at det er planlagt bompengestrekning for å realisere veien videre mot Molde, og jeg kan ikke tenke meg at det blir godkjent som noe bompengeveistrekning, sier Nordseth.

– Dermed frykter jeg at den strekningen må stille seg i kø og det vil ta lengre tid før den blir realisert, sier han.