Slik vil denne gründeren redde familiekosen i påskeferien

Student, gründer og brettspill-skaper Torbjørn Vereide har løsningen for alle foreldre og barn som ønsker å heve nesen fra nettbrettet og samle familien i påskehøytiden.

Slik vil denne gründeren redde familiepåsken.

Kan det være duket for en brettspill-renessanse?

I 2013 har nettbrett og smarttelefoner blitt allemannseie, nesten på høyde med vanlig pc. I kjølvannet av disse teknologiske nyvinningene har også sosiale medier som Facebook og Twitter gjort sitt inntog i lommene til det norske folk.

Det er ikke bare positivt, synes Knut Haugland, som står på trappene til påskeutfart når NRK treffer ham på Vigra lufthavn.

Knut Haugland

Knut Haugland husker godt tiden med påskeidyll før pc og nettbrett gjorde sitt inntog.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

– Vi spilte ofte Yatzy før i tiden, men det blir det lite av nå. Ungene spiller stort sett bare dataspill, sier Haugland.

Dette er nok et fenomen som mange foreldre kan kjenne seg igjen i. Nå ønsker gründer og brettspill-skaper Torbjørn Vereide å atter en gang samle familiene rundt felles opplevelser – gjerne i rammen av påskekos i heim og hytte.

Genuint

– Det er brettspill som er tingen! sier Vereide. 24-åringen har sammen med flere studenter ved Høgskolen i Ålesund utviklet et nytt brettspill ved navn «Norsk galskap».

– Dette er et klassisk brettspill med en morsom vri. Du kan risikere å måtte joike til applaus, banke deg på brystkassa som en gorilla eller late som du høvler en usynlig brunost. Du kan godt si at vi vil prøve å bringe galskapen inn i norske hjem, sa Torbjørn Vereide til NRK da han kom med nyheten om spillet tidligere i vår.

Gründeren sier at påsketiden er som skapt for å samle familien rundt terningen.

– Man ser ofte at hvert familiemedlem sitter for seg selv med sitt nettbrett. Med brettspill, så får en derimot den genuine opplevelsen med at alle er med på noe! Alle er med og skaper enn opplevelse sammen, og det er det aller viktigste med spillet.