NRK Meny
Normal

Slik var Anja kledd da hun ble drept

Slik var Anja Weløy Aarseth kledd da hun ble drept på fjellet Aksla i Ålesund. Politiet presenterte onsdag formiddag en dukke, som var oppkledd identisk med Weløy Aarseths klesdrakt.

Onsdag viste politiet frem klær som er identiske med klærne Anja Weløy Aarseth hadde på seg dagen hun ble drept.

Politiet i Ålesund viste i dag frem klesdrakt tilsvarende den Anja Weløy Aarseth hadde på seg da hun ble drept på fjellet Aksla i Ålesund.

Anja Weløy Aarseth

Anja Weløy Aarseth.

Foto: Privat

Overvåkingsbilder som politiet presenterte i går, kan tyde på at Anja Weløy Aarseth dro ut på joggetur så tidlig som like etter klokka 18.00. Dette er om lag en time tidligere enn det som ble antydet tidligere.

– Vi har ingen nye opplysninger i saken, men skal vise fram en dukke iført tilsvarende klær som den drepte hadde på seg, sa politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt i forbindelse med fremvisningen av klærne.

For første gang kan vi nå se hvordan klærne som Anja Weløy Aarseth hadde på seg da hun dro ut for å jogge så ut. Men allerede i går ble klærne omtalt på en pressekonferanse.

– Hun hadde på seg svarte Adidas joggesko, med sølvlignende sjatteringer på siden. Videre hadde hun en svart tights av merket Nike og en rødoransje Nike overdel, sier stasjonssjef Oddbjørn Solheim.

Anja Weløy Aarseth sko

Slike sko hadde Anja Weløy Aarseth på seg da hun dro ut på joggetur onsdag for en uke siden.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Hun hadde også en ytter-treningsjakke med avtagbare ermer. Den hadde en rød sjattering rundt skuldrene og ned mot lommepartiet.

Bakgrunnen for at det først i dag ble tatt bilder av klærne, er at politiet har hatt problemer med å få tak i en tilsvarende ytter-treningsjakke som den Weløy Aarseth hadde på seg. Den skal være av en litt eldre modell enn resten av antrekket. Denne jakken ble sendt fra Oslo og kom til Ålesund onsdag morgen.

Klesdrakt Anja Weløy Aarseth

Under den sorte ytterjakken hadde Anja Weløy Aarseth en rødoransje Nike overdel.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Politiet viser frem antrekket i håp om å få enda flere tips som kan være med og løse drapssaken i Ålesund. En rekke vitner er innkalt til avhør også i dag.

– De som skal inn til vitneavhør bes om å møte opp i de samme klærne de hadde på seg onsdag kveld da de var på tur på Aksla. Det er av praktiske årsaker vi ber de som møter til avtalt avhør om å stille i disse klærne. Vi ser ikke etter spesielle antrekk, sier Skovly.

Under fremvisningen av klærne kom det frem at politiet har en rekke observasjoner som kan være Anja Weløy Aarseth drapskvelden.

Vi har flere observasjoner der folk mener de har sett henne. Men når vi nå går ut med klesdrakten, håper vi at vi skal kunne kvalitetssikre disse observasjonene bedre, sier Skovly.

Vet dere nå hvor hun løp?

Nei, det vet vi ikke, sier Skovly.

Hvor langt har dere kommet i etterforskningen nå?

Vi har prioritert å kartlegge bevegelsene på Aksla i det aktuelle tidsrommet. Vi har en stor gruppe som arbeider med dette. Vi har blant annet kommet i kontakt med en rekke personer fordi de er blitt tatt bilde av.

Politiadvokat Yngve Skovly forteller også at politiet er blitt styrket i troen på at det ER Anja Weløy Aarseths bil som ble fanget opp av et overvåkingskamera klokken 18.10 drapskvelden.

Laster innhold, vennligst vent..