Hopp til innhold

Går et lokalt lag til topps? Slik spilles 1. runde av cupen

Får ditt lokale lag besøk av et eliteserielag? Sjekk her.

AaFK cupmester

SEIER: AaFK gikk til topps i turneringen i 2009 og 2011. Kan de eller noen av de andre lagene fra fylket klare det denne gangen?

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Fredag ble oppsettet for cupens første runde klart, og den byr på en rekke spennende, lokale oppgjør.

De første rundene i Norgesmesterskapet i fotball er de mindre lagenes mulighet til å ta skalpen av landets beste lag. Denne gangen er det hele tre eliteserielag fra fylket som har alt å tape, mens motstanderne har alt å vinne.

Dette er kampene hvor lag fra fylket spiller:

  • Herd – AaFK
  • Volda – Molde
  • Hødd – Spjelkavik
  • Brattvåg – Kristiansund
  • Træff – Ranheim

Vil ha lokale oppgjør

Det betyr blant annet at det blir en reprise av fjorårets oppgjør mellom Herd og AaFK. Træff er det eneste lokale laget som må ut av fylket for å spille sin kamp. De møter trønderlaget Ranheim, som spiller i 1. divisjon til daglig.

– Når vi setter opp første runde er målet å få flest mulig gode oppgjør i nærmiljøet som vil skape stemning, og vi legger vekt på kortest mulig reiser. I tillegg skal klubbene helst ikke ha møtt hverandre de siste tre årene. Mange ønsker seg lag fra Eliteserien, men det er kun 16 som kan få det, og en vanskelig kabal, sier seksjonsleder for tuneringsadministrasjon og arrangement, Rune Pedersen i en pressemelding.

Alle kampene spilles onsdag 26. april.