NRK Meny

Slik skal en lokke folk til Halsa

Innbyggerne i Halsa går nye veier for å overbevise folk om å etablere seg i området.

Halsa

I Halsa er det ifølge Kristin Kvande Betten i Halsahagan velforening svært mye dugnadshjelp å få, i tillegg til en rekke andre garantier.

Foto: halsahagan.no

Artikkelen er flere år gammel.

Kristin Kvande Betten

Kristin Kvande Betten i Halsahagan velforening.

Foto: Privat

– Det er lunt og frodig, med kjempeutsikt. Halsa er et fint sted å bo, men vi ønsker at det skal komme flere, sier Kristin Kvande Betten i Halsahagan velforening.

Hun sparer ikke på de rosende ord når hun snakker om hjemkommunen.

I vinter vedtok kommunestyret i Halsa å lodde ut en gratis tomt for ungdom i etableringsfasen, og for å finne det beste bomiljøet foregår det nå en grendakamp.

Flere boligfelt er med i konkurransen som har fått tittelen "Der som alle skulle tru at alle ville bu". I helgen skjer utlodningen og kåringen av det beste bomiljøet.

Betten sier de har lansert en nabopakke med tre ting som skal friste ungdom til å flytte til kommunen.

Garantier

Ingebrigt Henden i bygdadagkomiteen

Ingebrigt Henden i bygdadagkomiteen.

Foto: Halsa kommune

– Vi har dugnadshjelp, noe som betyr at de som kjøper tomt her får hjelp til å rydde tomta. Dessuten har vi kaffigaranti – noe som garanterer at alle naboer blir bedt på kaffe. Det er kjempeviktig for å bygge nettverk når man er ny, sier Betten, og avslører samtidig den tredje grunnen til å flytte til kommunen – nemlig julenissegaranti.

Hun tror flere små lovnader er vel så effektfulle som få store.

– Vi tilbyr oss å være gode naboer, sier hun.

Håper å nå ungdommen

Ingebrigt Henden i bygdadagkomiteen, som har satt i gang grendakampen og skal lodde ut tomten, sier deltakerne har vært svært aktive for å markedsføre sine boområder.

– Jeg tror vi har oppnådd ganske mye med denne grendakonkurransen, som forhåpentligvis har blitt lagt merke til av ungdom.

Eventuelle deltakere må svare på hvorfor de vil ha tomt, og bekrefte at boligbyggingen starter innen 5 år.

Siste video/lyd

Tore Ellingseter presenterer nyheitene frå Møre og Romsdal.
No. dokumentar. Noreg har i dag ein av verdas mest moderne fiskeflåtar som omset for milliardar av kroner kvart år. Men det var ein heilt spesiell båttype som la mykje av grunnlaget - for over hundre år sidan. I Ålesund bysentrum har det siste tida foregått eit heilt unikt byggeprosjekt!
Reiarlaget til reketrålaren Remøy, som ligg i arrest i Murmansk informerer om situasjonen.