Slik reddes livet til en hjertepasient

Se hva som skjer når alarmen går ved den splitter nye intensivavdelingen i Molde.

Full øvelse på ny intensivavdeling

Som et reneste fotballag kjenner alle sine roller, og jobber strategisk sammen for å oppnå deres felles mål – nemlig å redde liv. Video: Gunnar Sandvik/NRK

Ikke før applausen har lagt seg etter snorklippinga, lyser den røde alarmlampen ved intensivavdelingen i Molde.

Hjertestarter, oksygenmaske, og et kobbel med leger og sykepleiere styrter til for å hjelpe dagens «pasient» tilbake til livet.

Klinikksjef Kjell Erik Strømskag

Klinikksjef Kjell Erik Strømskag er fornøyd med den nye avdelingen.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Som et reneste fotballag kjenner alle sine roller, og jobber strategisk sammen for å oppnå deres felles mål – nemlig å redde liv.

Det kunne vært virkelighet, men i dag er det nok bare en øvelse.

Demonstrasjonen er til for å gi folk en smakebit av hva som venter helsepersonellet og pasientene ved den splitter nye intensivavdelingen på sykehuset i Molde.

– Det som tidligere var to seksjoner er nå samlet i en enhet – altså både intensiv behandling samt overvåkning. Dette er en god nyvinning, fordi vi får samlet de mest krevende pasientene på ett sted, i nærheten av spesialistene og sykepleierne, sier klinikksjef Kjell Erik Strømskag.

Dobbelt så mange sykepleiere

Til sammen 20 millioner kroner er investert i avdelingen. Femten av disse går direkte inn i avdelingen, mens de resterende fem er investert i inneklima og brannsikring.

Seksjonsledere Gry Rønning og Tordis Hovde

Seksjonssjefene Gry Rønning og Tordis Hovde får en ny hverdag – side om side.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Assisterende direktør i helseforetaket, Helge Ristesund, sier de mener dette er vel anvendte penger.

– Det er mye penger, men de er som sagt investert i mer enn bare avdelingen. Dette er også viktig for å sikre godt samarbeid mellom avdelingene, sier Ristesund.

Og det er personellet enige i. Seksjonssjefene Tordis Hovde og Gry Rønning ser frem til den nye hverdagen, der de skal jobbe side om side.

– Nå får vi dobbelt så mange sykepleiere som før, og det gjør oss enda mer robuste. Dette er en styrke for sykehuset, og det faglige miljøet.

Helge Ristesund molde sykehus

Assisterende direktør i helseforetaket, Helge Ristesund, fikk gleden av å klippe snoren til den nye intensivavdelingen ved Molde sykehus.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK