Amorøs sjømann med klar melding til kona

Han er maskinsjef på et offshorefartøy. Og da kan det bli mange dager borte fra kona. Men hjertet banket. Espen Knudsen ville gi kona en skikkelig overraskelse da han kom hjem.

AIS

Slik ble den fire nautiske mil lange kjærlighetserklæringen seende ut på nettversjonen av AIS-systemet. AIS gir en sporing av kursen til fartøyer til havs.

Foto: Skjermdump

Mandag var Espen Knudsen kommet hjem fra konstruksjonsskipet Rem Ocean. Som vanlig når han er hjemme ble det til at han tok en tur på fjorden med fritidsbåten.

Like nord for Årsundøya, like øst for Kristiansund på Nordmøre fikk han ideen.

Esben Knudsen

Den romantiske maskinsjefen, Esben Knudsen, klarte virkelig å overraske sin kone.

Foto: Privat

Jeg var i ferd med å plotte inn kursen, og så tenkte jeg at jeg ville gjøre et lite eksperiment. Ja, jeg plotta inn et lite hjerte ute på fjorden her, sier Knudsen og skratter.

Brukte automatisk identifikasjons-system

Og fritidsbåten er utstyrt med AIS-systemet, der båtens ferd blir fanget opp og vises på kart. Denne sporingen av båter har i flere år vært tilgjengelig på Internett, blant annet på nettstedet Marine Traffic. Nå har også Kystverket kommet med en variant av den kartbaserte visningen av AIS-signalene.

Dermed tegnet det seg et vakkert, perfekt og helt symmetrisk hjerte på fjorden, etter hvert som båten fulgte ruten som Espen Knudsen hadde plottet inn på autopiloten. Han tok en skjermdump, lastet bildet opp på Facebook og «tagget» bildet med sin kones navn. Dermed var kjærlighetsbeskjeden overbrakt.

– Hun ble målløs, sier Knudsen.

– Han er romantisk

Og overfor nettstedet Sysla Maritim, som omtalte saken først, sier Knudsens kone, Linda Rokstad Knudsen, at det ikke er tvil om at mannen hennes er romantisk anlagt.

– Men dette har han ikke gjort før. Hva jeg har gjort for å fortjene dette, vet jeg ikke. Jeg ble helt målløs, sier hun.

Også Espen Knudsen understreker sine følelser overfor sin kone.

– Dette var en personlig hilsen på fire nautiske mil fra meg til henne, sier han til Sysla Maritime. Hun falt som smelta smør da jeg kom hjem, sier han til NRK.

Mange reaksjoner

Espen Knudsen sier at han har fått mange reaksjoner på det store hjertet han laget. Hele omrisset på hjertet er på fire nautiske mil.

Det gikk vel en liten halvtime å lage hele hjertet, sier han.

– Var det andre fartøy i området som lurte på hva du holdt på med?

– He-he. Jeg regner med at mannskapet på ferja som går mellom Seivika og Tømmervåg begynte å spekulere litt. Men det får nå så være, sier den romantiske sjømannen fra Nordmøre.