Hopp til innhold

Dette er ekspertenes tips til stjernekamp-vinneren

Anmelderne skryter av årets Stjernekamp-vinner Knut Marius Djupvik. Musikkekspert Christine Dancke mener han burde vært Norges største musikalstjerne. Men for å lykkes etter seieren kreves mer enn bare drahjelp fra konkurransen, mener ekspertene.

Knut Marius Djupvik

– Det føles fantastisk. Jeg er ubegripelig glad, sa Knut Marius etter å ha blitt «Norges ultimate entertainer». Han skal først på juleturné med andre musikere, og på nyåret skal han ut på en helt egen turné.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Lørdag vant Knut Marius Djupvik fra Tomrefjord Stjernekamp 2020.

– Norges best bevarte vokalist-hemmelighet står seirende tilbake etter en vanvittig imponerende innsats i høstens Stjernekamp, sa NRKs anmelder Espen Borge etter finalen.

Christine Dancke

– Det jeg lurer på er hvorfor han ikke er mer kjent. Han burde vært Norges største musikalstjerne, sier musikkanmelder Christine Dancke.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Tidligere P3-programleder, rapper og musikkekspert Christine Dancke var gjestedommer i episoden Norsk på Norsk og kjente ikke til Djupvik før programmet.

– Knut Marius har gjort en ekstremt god figur i Stjernekamp. Jeg syns det er vanskelig å si hvem han er som artist, for jeg har bare hørt en egenlåt av han og den dro i en litt annen retning enn det vi har sett han gjøre i Stjernekamp.

– Det jeg lurer på er hvorfor han ikke er mer kjent. Han burde vært Norges største musikalstjerne. Han må jo være Norges beste på kraft.

– Vanskelig å treffe publikum i koronatida

Dancke mener det er flere ting som må være på plass for å lykkes som artist i Norge.

– Man må være flink, og det handler om timing og flaks. Det som gjør det vanskelig nå i koronatida er at det er vanskelig å skaffe seg et publikum ved å turnere, og det er en fordel med Stjernekamp. Da kan man sette et ansikt til den som synger.

Bilal Saab som gikk helt til topps i Stjernekamp i fjor var klar for å ta Norge med storm, men måtte avlyse mange konserter som følge av koronasituasjonen. Han sier til VG at etter planen skulle det her være et bra år, som viste seg å ikke bli så fryktelig bra likevel.

Stjernekamp 2018

Adam Douglas har harr braksuksess etter Stjernekamp, selv om koronasituasjonen har satt en stopper for mye. – Neste år håper jeg på å kunne spille mye konserter igjen med mitt nye album.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

I 2017 vant Adam Douglas Stjernekamp og har siden gitt ut flere album og vært stor på konsertfronten.

– Det har vært hektisk, men det er veldig gøy. Tiden før og etter Stjernekamp er veldig annerledes. Før Stjernekamp var jeg mer ukjent og spilte mange mindre konserter, men etter har det blitt mange store turneer og konserter. Drømmen går i oppfyllelse, sier Douglas som nå slipper sitt tredje soloalbum og legger ut på sin tredje store juleturne.

Flere ting spiller inn for å klare seg i bransjen, mener han.

Jeg tror det er viktig at man er ekte, at man spiller mange konserter der hvor publikum vil man skal spille og at man hele tiden holder seg aktuell med ny musikk, ny turne og ulike livekonsepter.

Satser på album på norsk

Knut Marius Djupvik

Knut Marius Djupvik har i årevis vært vokalist i Red Hot, men nå satser han på eget album på dialekt.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Snart skal Knut Marius Djupvik på juleturne sammen med Ole Edvard Antonsen og Stine Hole Ulla, og på nyåret skal han ut på en helt egen turne. I tillegg er planen album i løpet av 2021 – på norsk.

– Jeg føler det er lettere å uttrykke seg på dialekten min, og albumet vil være noe som er mitt og som jeg føler meg hjemme i.

– Hva tenker du skal til for å lykkes som artist?

– Årevis med hardt arbeid. Gode låter kan komme i løpet av 10 minutter eller et halvt år. Det går opp og ned og det gjør det nok for de fleste artister, men det å holde koken og ha en visjon om å dele er viktig, sier Knut Maris Djupvik.

Adam Douglas har noen klare råd til årets vinner av Stjernekamp.

– Smil, ha det gøy og nyt tiden fremover. Det er viktig med gode planer for fremtiden og bare kjøre på!