NRK Meny

Er du en kritisk mediebruker?

Tar du alt fra media for god fisk, eller tror du på alt som blir delt på sosiale medier? Da kan det være lurt å lese om kampanjen #hvorhardudetfra for å se hvordan du blir en kritisk mediebruker.

Seminar om mediebruk.

Se seminaret i opptak: Politikere, skoleelever og pressefolk møtes for å snakke om presseetikk og mediebruk på Molde videregående skole.

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Pressekampanjen hvorhardudetfra logo

Under kampanjen #hvorhardudetfra skal både elever og politikere prøve seg som pressefolk.

#Hvorhardudetfra er en kampanje som har som mål å bidra til at unge blir gode og kritiske mediebrukere.

I dag møtte mediehus opp på Molde videregående skole for å gi elevene kunnskap om journalistikk og presseetikk.

Under seminaret fra Molde vgs. fikk elever og politikere prøve seg som pressefolk og bli sett på etiske prøver når vi arrangerer Ungdommens PFU. Spesielt redaktøren i Romsdals Budstikke og NRK Møre og Romsdal var engasjerte da det ble stilt spørsmål om etikk i pressen.

Kildekritikk i sentrum

Prosjektleder for #hvorhardudetfra, Arnt Sommerlund, vil at ungdom skal kjenne til forskjellen på journalistikk og annen publisering. Under seminaret på Molde vgs. snakket han mye om kildekritikk, og at man skal være kritisk til det man hører.

Målet for kampanjen er blant annet å gjøre unge kjent med Vær varsom-plakaten. Sommerlund arrangerte også Ungdommens PFU, der elevene fikk prøve seg på å avgjøre hva som er greit å publisere og ikke.

Gå til forsiden

#Hvorhardudetfra

Tore Ellingseter under seminar ved Molde vgs

#Hvorhardudetfra

11 bilder

  Disse står bak

  Medieorganisasjonene Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Norsk Presseforbund, Landslaget for lokalaviser, Fagpressen og Mediebedriftenes Landsforening, NRK og TV2 står bak kampanjen.

  I tillegg til finansieringen fra prosjekteierne, har kampanjen økonomisk støtte fra Fritt Ord, Unesco og Kopinor.

  Siste video/lyd

  Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
  Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
  Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.