Suksess mot strømmen

Sletta Verft i Aure har funnet suksessoppskriften, i en tid der andre i skipsindustrien sliter. Har fulle ordrebøker i tiden som kommer. Her er suksessoppskriften.

tørrdokk, pan fra båt til verft, verftseier går lang verftet, bygger båt, nær på sveising, mann maler båt, mann bruker vinkelsliper på båt, stort bilde fra verkstedhall

– Hvis man satser for stort, det er fallet mye større når det går andre veien igjen, sier daglig leder på Sletta Verft Kåre Sletta, som en forklaring på hvorfor det går så godt.
I snart 70 år har familiebedriften i Mjosundet i Aure bygd båter.

I ei tid den maritime klynga på Nordvestlandet sliter, så merker man ikke nedgangstidene så godt her. En nøktern satsing, kunder som stadig kommer tilbake og et produkt som er attraktivt i havbruksnæringa, har gjort at Sletta Verft stadig får nye ordre.

Flere permitteringer i offshorebransjen

Kåre Sletta

Kåre Sletta er daglig leder ved Sletta Verft AS.

Foto: Roar Halten / NRK

– Per i dag så har vi fem båter i bøkene, sier Sletta. Da er vi sysselsatt til juni neste år.

Det er servicebåter til oppdrettsanlegg som gir Sletta Verft de mange ordrene. Fokuset mot havbruksnæringen startet allerede i begynnelsen av 90-tallet med brønnbåter.

Da kundene ville ha større brønnbåter, så ble det for stort for familiebedriften i Mjosundet. Fokuset gikk over til de mindre servicebåtene, som man ser rundt oppdrettsanlegg kysten rundt.

– Det er blitt rundt 35 stykker siden den gang, forteller daglig leder Kåre Sletta. Siden oppstarten i 1946 har Sletta Verft bygd totalt 150 båter.

Ny båt

Båt nummer 151 får en av sine første sveisesømmer.

Foto: Roar Halten / NRK

Fra offshorebransjen til Mjosundet

Per Hopland

Per Hopland er prosjektleder.

Foto: Roar Halten / NRK

Per Hopland er en av de som har sluttet i offshorebransjen. Nå ukependler han til Aure fra Trondheim for å jobbe som prosjektleder i Sletta Verft.

– Det er kvaliteteten og miljøet her som er viktig. Det er arbeidsfolk her og arbeidsfolk i næringa.

Vi snakker samme språk, sier Hopland som forklaring på hvorfor Sletta Verft har den suksessen de har.