NRK Meny
Normal

Truet barn med våpen. Sluppet fri fra fengsel

Fredag brukte 42-åringen en våpenlignende gjenstand til å true to barn. Mannen ble varektektsfengslet, men før helga var over var mannen sluppet fri. Fengselet var nemlig fullt.

Politiaksjon i Kristiansund

Truslene førte til en omfattende politiaksjon sist fredag.

Foto: Roar Halten / NRK

Det er avisa Tidens krav som skriver dette i dag. Mannen utløste en væpnet aksjon fredag, og ble varetektsfengslet for fire uker. I forbindelse med hendelsen ble mannen siktet for trusler mot to gutter. Strafferammen for forbrytelsen er fengsel i mer enn seks måneder.

Mor reagerer sterkt

Moren til en av guttene som ble truet er svært oppgitt over at mannen som ble varetektsfengslet ble sluppet ut etter kort tid.

Hustad fengsel

Politiet i Kristiasund prioriterte å fengsel fem menn i en voldssak og satte fri mannen som våpen-truet to barn.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

- Jeg reagerer sterkt. Det er ikke politiet vi er oppgitt over. Dette er et politisk ansvar. Vi føler oss maktesløse, sier moren til avisa Tidens krav .

Mann pågripen etter trugslar

Væpna aksjon i Kristiansund

- Tung beskjed

Moren sier det var tungt å gi sønnen beskjed om at mannen som truet ham ikke sitter i fengsel lenger.

- Vi hadde jo fortalt ham at mannen skulle i fengsel, og at det må ble helt trygt i noen uker. Denne mannen bor i nabolaget. han slippes altså fri i området hvor ofrene bor. Dette er en mann som har hatt truende oppførsel også tidligere, sier hun til Tidens krav .

Ikke plass i fengselet

Bakgrunnen for at mannen ble sluppet fri, var at fengselsvesenet ikke har nok plasser. Politiet i Kristiansund valgte å holde fem menn som er siktet i en voldssak fengslet i stedet.

- Etter en streng prioritering valgte vi å varetektsfengsle de som ble pågrepet i voldssaken og løslate mannen som ble siktet for trusler sist uke, sier politiavdelingssjef Kristian Gundersen til Tidens krav

Beklagelig

Politimester i Nordmøre og Romsdal, Arnstein Nilssen, sier at situasjonen er beklagelig. (Video under)

Video For få fengselsplassar

Politimester i Nordmøre og Romsdal, Arnstein Nilssen.