Hopp til innhold

Slagsvold Vedum: – Det blir fellessykehus på Hjelset

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum støtter ikke forslaget om å beholde sykehuset i Kristiansund, i tillegg til å bygge nytt sykehus i Molde.

Trygve Slagsvold Vedum

Trygve Slagsvold Vedum er klar på at det blir nytt fellessykehus på Hjelset i Molde.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Vi er tydelige på at det skal være et fellessykehus, sier leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, etter de siste ukenes forvirring rundt hvor partiet står i sykehussaken.

Senterpartitoppene Per Olaf Lundteigen og Kjersti Toppe tok i slutten av forrige måned til orde for å beholde sykehuset i Kristiansund. Dette skapte usikkerhet rundt om partiet vil gjennomføre byggingen av fellessykehuset på Hjelset om de kommer til makten.

Utspillet kom bardust på mange innad i partiet og utenfor, og Høyre-politiker Helge Orten utfordret Slagsvold Vedum på om dette var et felles standpunkt for hele Senterpartiet.

– Kan ikke stoppe byggingen

Nå beroliger partilederen de som frykter for byggingen av sykehuset på Hjelset i Molde kommune.

– Vi ønsker å ha et sterkt tilbud i Kristiansund, men prosessen har gått så langt at man ikke kan stoppe byggingen av et fellessykehus på Hjelset, sier Slagsvold Vedum.

Denne saken har skapt splid i partiet lokalt?

– Det er så mye brennende engasjement for lokalmiljøene, og det skal det være. Jeg er glad for at vi har et sterkt lokallag i Kristiansund som brenner for hvordan man kan få et best mulig helsetilbud, sier han.

– Det at man skal ha et fellessykehus på Hjelset ligger fast, men så jobber man så hardt man kan for å få best mulig funksjoner inn i et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund, legger han til.