NRK Meny
Normal

Skullerud: – Det blir to tøffe kamper

Tirsdag starter det som Molde FK håper blir et europacup-eventyr. Første hinder på veien er tidenes mestvinnende armenske lag - FC Pyunik Yerevan.

Skullerud

FORBEREDT: Tor Ole Skullerud før dagens pressekonferanse. Treneren er klar på at Molde har mål om europacupspill i år.

Foto: Tore Ellingseter

Tirsdag starter Molde Fotballklubbs vei mot europeisk cupspill. På besøk til Molde kommer FC Pyunik Yerevan, laget som er regjerende seriemester i Armenia.

Fra før av visste ikke Tor Ole Skullerud mye om den østeuropeiske motstanderen. Assistenttrener Bård Wiggen har vært på tur og sett motstanderen to ganger, og mandag informerte trenerne spillerne om hva som venter dem.

– Vi vet at det er det laget i Armenia som har vunnet serie og cup de siste årene. Det blir to tøffe kamper. Men det er ikke enkelt å plassere dem, da de ikke er i sesong enda, sier Skullerud før kampen i andre kvalifiseringsrunde til Mesterligaen.

– Viktig for norsk fotball

Molde FK har klare målsettinger om å nå et gruppespill i Europa denne sesongen. Kampen om å nå det målet starter tirsdag, og Skullerud mener det er viktig for norsk fotball at Molde kommer til Europa.

– Det er viktig for norsk fotball som helhet å få norske lag ut i gruppespill i Europa. Vi har en målsetting om å klare det. Det blir fint å kjenne på en annen type fotball, komme seg ut av Norge, og kjenne på hva det er, mener Molde-treneren.

Molde by er full av jazzglade mennesker denne uka, og Skullerud håper folket tar seg tid til å komme på stadion også, for å oppleve europeisk fotball på hjemmebane. Han forteller at laget har en klar plan på hvordan armenerne skal slås.

– Molde på hjemmebane skal være gjenkjennelig, og vi har en klar og tydelig identitet på det. Samtidig skjønner alle at det blir viktig å ikke slippe til motstanderen og slippe inn mål på hjemmebane, forteller Skullerud.