NRK Meny
Normal

Derfor meldte Skullerud seg ut

​Moldes fotballtrener Tor Ole Skullerud har meldt seg ut av Norsk Fotballtrenerforening i protest.

Tor Ole Skullerud har meldt seg ut av Norsk Fotballtrenerforening i protest.

SE INTERVJUET: ​Moldes fotballtrener Tor Ole Skullerud har meldt seg ut av Norsk Fotballtrenerforening i protest. Foto: Roar Strøm.

Torsdag ble det klart at moldetrener Tor Ole Skullerud melder seg ut av Fotballtrenerforening. Bakgrunnen er juryens begrunnelse da Dag-Eilev Fagermo ble kåret til årets trener i 2014.

Skullerud sier likevel at utmeldingen ikke handler om Fagermo selv.

– Han har lagt ned en solid jobb som trener for klubben og jeg mener han fortjente prisen som årets trener. Det er ikke det saken handler om, sier Skullerud til NRK.

– Dette handler ikke om meg og Fagermo, men om meg og trenerforeningen, fortsetter han.

Flere episoder

Odd-trener Fagermo er kjent for sine ærlige uttalelser i media, og ofte går det ut over trenerkollega Skullerud i Molde.

I 2014 ble Fagermo kåret til årets trener av Norsk Fotballtrenerforening. I juryens begrunnelse berømmes Fagermo blant annet for å være «spontan-reflektert i sin kontakt med media».

Han mener at fotballtrenerforeningen med dette legitimerer Fagermos måte å oppføre seg på. Skullerud nevner blant annet noen av formuleringene og uttalelsene som Fagermo hadde mot Molde i 2014. Han mener begrunnelsen til juryen er provoserende.

– Det handler litt om respekt for kollegaer og hvordan man forholder seg til media. Det var flere ting jeg reagerte på i fjor, som jeg valgte å ikke kommentere. Men når dette i tillegg anerkjennes av trenerforeningen jeg må si jeg reagerer.

Skullerud mener juryen fremhever et trenerideal som han ikke støtter.

– Jeg har verdier som er knytt til det å være fotballtrener som jeg mener er viktig. Begrunnelsen til juryen forteller meg at trenerforeningen har et idealbilde av en Tippeliga-trener som skiller seg fundamentalt fra mitt, sier han.

– Synd

Ifølge daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen, kom utmeldelsen i februar.

– Vi synes det er synd at Tor Ole forlater oss og håper at han kommer tilbake, sier Moen til NRK torsdag.

– Hva tanker du om Skulleruds begrunnelse for utmeldelsen?

– Det har jeg ikke lyst til å si noe om, det er et internt anliggende. Men jeg synes det er kjedelig.

Forventet reaksjoner

44-åringen ledet Molde til gull både i serien og cupen i sin første sesong som Molde-trener, og var selv kandidat til årets trener. Skullerud vektlegger at han ikke har meldt seg ut av foreningen fordi han er bitter.

– Jeg er forberedt på at det kommer til å bli fremstilt som om jeg er en dårlig taper, men det må jeg bare leve med.

– Mener du at Molde og du hadde fortjent å vinne årets trener i fjor?

– Jeg har vært tydelig på at Dag-Eilev Fagermo fikk prisen fortjent og han har gjort en fantastisk jobb med Odd, så det handler ikke om det i det hele tatt, sier Skullerud.