Normal

Skullerud har fått sparken

På en pressekonferanse torsdag kom det frem at Molde løser Tor Ole Skullerud fra hans kontrakt med umiddelbar virkning.

tor ole

FERDIG: Molde ønsker ikke å ha med Tor Ole Skullerud videre.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Øystein Neerland

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Styreleder i Molde FK, Øystein Neerland, bekreftet torsdag at Tor Ole Skullerud har fått sparken som trener.

Foto: Gunnar Sandvik

På torsdagens pressekonferanse i Molde kom det frem at trener Tor Ole Skullerud og hans assistent Bård Wiggen begge er løst fra sine kontakter med umiddelbar virkning.

– Bakgrunnen for det er manglende sportslige resultater ut ifra våre målsettinger. Vi tror det er riktig å gjøre på det på nåværende tidspunkt, sier styreleder i Molde Fotballklubb Øystein Neerland.

Tidligere i år kom det frem at Skullerud ikke ønsket å fortsette som Molde-trener etter årets sesong, men hans avgang kommer nå tidligere enn ventet.

– Sesongen i år har ikke stått til forventningene. Det har buttet imot og vi tror det er riktig for oss med et trenerskifte, uttalte Neerland, som også bekreftet at avgjørelsen ble tatt i dag.

Historisk gode resultater

Dermed ble det bare rundt ett og et halvt år i Molde for mannen som fikk den store oppgaven med å erstatte Ole Gunnar Solskjær. Skullerud, som ikke ønsket å være med på pressekonferansen, fikk umiddelbar suksess i trenerstolen i Molde og vant både serien og cupen i sin første sesong.

– Jeg vil nevne at 2014 var et historisk år for Molde der vi vant både serie og cup med Tor Ole som trener, sier styrelederen.

I år har det derimot gått litt tråere for Molde og Skullerud. Tirsdag røk laget ut i mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde og per dags dato ligger de på sjuendeplass i eliteserien – hele 17 poeng bak Rosenborg.

Hvem tar over trenerstolen?

Allerede etter at Tor Ole Skullerud tidligere i år meddelte at han ikke ønsket å fortsette som Molde-trener etter årets sesong, startet spekulasjonene om hvem som skulle ta over etter han.

– Vi jobber med en midlertidig løsning som vi må ha på plass til treningen i morgen. Vi ønsker også å få på plass en langsiktig løsning så raskt som mulig, sier Neerland.

Det er ventet at Erling Moe og Daniel Berg Hestad skal lede fredagens trening.

Tidligere Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har lenge vært koblet til jobben som står ledig etter sesongslutt, men det er ikke ventet at han lar seg lokke tilbake til gamleklubben. Stabæks suksesstrener Bob Bradley skal være en annen het kandidat.

Tidligere Solskjær-assistent Mark Dempsey, nåværende assistenttrener i Haugesund, er et annet navn som er blitt nevnt i forbindelse med trenerjobben.