Har ventet siden januar på soning

23-åringen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth (21), ville ifølge Kriminalomsorgen ha blitt innkalt til soning om kort tid.

Pågripelse

Mannen ble i går pågrepet av politiet. Han er tidligere dømt for blant annet vold og drapstrusler.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Per Sigurd Våge

– Han ville blitt innkallt om kort tid hvis drapet ikke hadde skjedd, sier regiondirektør Per Sigurd Våge i Kriminalomsorgen.

Foto: Renold Tennysen Christopher / NRK

23-åringen som i går ble siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth er tidligere dømt for to forhold. Det ene forholdet har han ferdigsonet, den nyeste dommen på 21 dagers fengsel har han ikke sonet ennå. Han har ventet siden januar på å få sone.

Kriminalomsorgen mottok dommen 17. juli og har frist på to måneder før soningen må starte.

Ikke innkalt til soning

Men de har ennå ikke innkalt siktede til soning.

– Han ville blitt innkalt om kort tid hvis drapet ikke hadde skjedd, sier regiondirektør Per Sigurd Våge i Kriminalomsorgen, selv om han har 300 personer i soningskø i region vest.

Våge vedgår at det er en mulighet for at denne mannen også ville havnet i soningskø.

– Sjansene er til stede ja, vedgår Våge.

Løslatt tidligere

Siktede satt inne i februar i år for en annen dom fra Romsdals tingrett. Der ble han dømt til 90 dagers fengsel for flere brudd på straffeloven, men ble løslatt før tiden.

Blant annet truet han med å drepe sin tidligere samboer etter en fest. Hun lå på bakken og ble knivtruet av mannen.

Han drapstruet også sønnen til arbeidsgiveren og sprang etter moren hans med kniv. Da han ble pågrepet av politiet truet han lensmannen med å drepe han og familien.

Anja Weløy Aarseth

Det var 21 år gamle Anja Weløy Aarseth (21) som ble drept i forrige uke da hun var på joggetur på byfjellet Aksla i Ålesund.

Foto: Privat

– Det var gode grunner for at han ble løslatt før tiden og det er heller ikke uvanlig, sier Våge. I dag ble 23-åringen siktet for kvelning og seksuelt misbruk.

I januar i år ble 23-åringen dømt til 21 dagers fengsel for blant annet å ha drapstruet to politibetjenter da de skulle pågripe han etter en fest.

Av dommen går det fram at han gjentatte ganger kom med grove trusler mot de to politimennene og deres familie.

Tidligere samme kveld slo han den tidligere samboeren sin i hode og mage.

Laster innhold, vennligst vent..