NRK Meny
Normal

Tap for Aalesund

Fredag konkurrerte fotballhjernene til Trond Fredriksen og Amund Skiri. Sistnevnte har brukt de siste dagene til å analysere sin tidligere lagkamerat og bestevenn. Skiri har funnet flere styrker enn svakheter.

Aalesund - Vålerenga

Aalesund møter Vålerenga fredag.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Eliteserien fotball 2017, Molde - Aalesund (0-1)

– Ålesund og AaFK vil alltid være spesielt for meg, sier Amund Skiri, som har bodd i sunnmørsbyen i en årrekke og spilt 230 kamper for klubben.

I Vålerenga tok han seriegull som spiller og jobber nå som assistenttrener i osloklubben. Skiri blant annet ansvaret for å analysere Vålerengas motstanderne, og denne gangen var det AaFK som stod for tur.

Fredag kveld møtes de to lagene i hans hjerte til dyst på Color Line Stadion.

– Styrkene til AaFK er synlig for de fleste. De har en giftig spissduo som utfyller hverandre godt. Mos er i god form og scorer mange mål for tiden. Edwin Gyasi kan også skape trøbbel, og er kjent for de fleste etter høsten i fjor. Det mest imponerende er imidlertid at de har strammet inn bakover på banen etter en tung sesongstart, forteller Skiri, som også har notert ned svakhetene til gamleklubben.

Selv skal han ikke være til stede fredag kveld på grunn av en høygravid kone.

Hyllest

LEGENDE: Amund Skiri har hatt en høy stjerne blant AaFKs supportere siden han var spiller der.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Fremtidig trenerduo?

Trond Fredriksen

FÅR SKRYT: Trond Fredriksen har gjort en god jobb i AaFK, ifølge Amund Skiri.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

AaFK-trener Trond Fredriksen er en av Skiris nærmeste venner, og raumaværingen har latt seg imponere over jobben kompisen har gjort.

– Trond har fått en god erfaring i det å være trener på toppnivå. Laget slet veldig en periode i fjor og mange skrek etter at det måtte skje noe på trenersiden. Da er det ekstra sterkt at han gjennom en dårlig periode klarer å stå i jobben, stå for det han tror på, og reise laget. Trond har vært en suksess som trener i AaFK, slår Skiri fast.

Kan dere bli en fremtidig trenerduo sammen?

– Hehe, ja, du vet jo aldri. Vi har spilt sammen lenge og snakket om fotball sammen lenge, og har et godt forhold. Det kan man ikke utelukke, sier han.

Amund Skiri - Trond Fredriksen

FOTBALLHJERNER: Amund Skiri har analysert AaFK før fredagens oppgjør. Gamleklubben ledes av bestevenn og tidligere lagkamerat, Trond Fredriksen.

Foto: SCANPIX

Trives i hovedstadsklubben

Enn så lenge er det imidlertid uaktuelt med en gjenforening av de tidligere medspillerne.

– I øyeblikket har Trond en kjempespennende jobb, og jeg synes selv jeg har det samme i Vålerenga. Vi får ta til takke med å være motstandere foreløpig, smiler han.

– Nå er jeg assistent under en av de mest meriterte norske fotballtrenerne, Ronny Deila, som gir meg en god erfaring og god læring. Det er en kjempespennende klubb å være i med ny trener, ny satsing og ny stadion, legger han til.

Laster innhold, vennligst vent..