NRK Meny
Normal

Skrur prisene i været

Moldejazz advarer mot skyhøye hotellpriser under jazzfestivalen.

Romsdalsmuseet torsdag

Illustrasjonsfoto

Foto: Roar Strøm / NRK

De mener hotellene i Molde skrur prisene i været under festivalen og at det kan føre til at publikum heller reiser til festivaler i sør-Europa.

Video nsps_upload_2009_5_6_11_32_28_69.jpg

Titusener av tilreisende fyller moldes gater, klubber og konsertarenaer under festivaluka i juli. Da er også hotellene fulle og dette utnytter de ved å skru prisene i været med opp til 30 prosent.

Ønsker balanse

Jan Ole Otnæs

Jan Ole Otnæs.

Foto: Nyhetsspiller

Festivalsjef Jan Ole Otnæs forstår hotellene som vil tjene penger, men synes at prisene blir veldig høy for den vanlige publikummer.

- Det er jo festivalen som gjør at prisene på hotellrom kan ligge på dette nivået. Det hadde vært hyggelig om det var en balanse slik at våre gjester ikke velger andre destinasjoner.

Otnæs viser til at de er vant til å konkurrere i Norge, men ikke med utlandet.

- Vi vet at folk drar til Spania og Italia i år på grunn av de høye billettprisene. De får både fint vær og kan oppleve mange av de samme konsertene. Det blir rart dersom vi skal konkurrere med sør-Europa.

Følger markedet

Ragnar Heggdal

Ragnar Heggdal.

Foto: Aina Rødal / NRK

- Vi forstår at dette blir kostbart for jazzfestivalen, sier president i NHO reiseliv, Ragnar Heggdal som også er vertskap på Molde Fjordstuer.

Han sier imidlertid at hotellene må følge prisene i markedet.

- Både flyselskap og hoteller gjør det på denne måten. Kunden får på denne måten tilsvarende gode tilbud.