NRK Meny
Normal

Skolekameratene samles i sorgen

Eide kommune har satt sammen et tilbud for innbyggerne slik at de kan samles i sorgen etter at en 16 år gammel gutt omkom i en MC-ulykke tirsdag.

Eide ungdomsskole

Her på Eide ungdomsskole samles den omkomnes tidligere klassekamerater onsdag formiddag.

Foto: Roar Strøm / NRK

Eide kommunes innbyggere er i sorg etter at 16 år gamle Sondre Hagerup Lyngstad mistet livet i en tragisk MC-ulykke tirsdag ettermiddag. Gutten ble kjørt til Molde sykehus, men like over midnatt måtte politiet melde at livet ikke stod til å redde.

Kommunen med omlag 3400 innbyggere har satt sammen et kriseteam og klokken 11 onsdag formiddag har bygdas ungdommer tilbud om å samles på Eide ungdomsskole hvor den omkomne gikk ut fra 10. klasse for to dager siden.

– Det er først og fremst for at de skal ha en plass og samles så kort tid etter at de gikk ut av ungdomsskolen. Det er en møteplass hvis de vil prate med fagpersonell, presten, helsesøstre og slike ting, sier ordfører i kommunen, Egil Strand.

Etterforskes videre

Egil Strand

ORDFØRER: Arkivfoto av ordfører i Eide kommune Egil Strand.

Foto: Trond Vestre / NRK

MC-ulykken skjedde i en sving i Mordal i Molde kommune, og både politi og vegvesen vil etterforske videre for å finne ut hva som kan ha vært årsaken til at ulykken inntraff.

Også onsdag kveld vil det være mulighet for tidligere medelever og Eides innbyggere å samles i sorgen.

– Det er helt opp til ungdommen selv hva de ønsker. Vi åpner kirken klokken 19 i kveld med samme formål, at de som ønsker det kan møtes, forteller ordføreren.