Skjerpet sikkerhet på Molde-hotell

Politiet i Molde har kontoll på hvem som går inn og ut av Rica Seilet i Molde. Rommet kulturminister Anniken Huitfeldt bor på er avsperret av politi.

Rica seilet i Molde under jazzfestivalen 2011

Rica seilet i Molde under jazzfestivalen 2011.

Foto: Aina Rødal / NRK
Ragnar Palsson

Direktør på Rica Seilet, Ragnar Palsson.

Foto: Aina Rødal / NRK
Seilet i Molde - utenfor Anniken Huitfeldts rom

Rica Seilet i Molde, utenfor Anniken Huitfelds rom.

Foto: Aina Rødal / NRK

På hotellet i Molde ser alt tilsynelatende vanlig ut, men sikkerheten er skjerpet. Det blir kontollert hvem som befinner seg inne på hotellet, og politiet har fått lister over alle som har skjekket inn på de ulike rommene. Det bekrefter hotelldirektøren Ragnar Palsson.

- Det er kontroll på samtlige gjester. Vi følger instrukser fra politiet og har personal i beredskap. Rommet til kulturministeren er sperret av, sier Palsson.

Anniken Huitfeldt skal lørdag på befaring av det nye kulturhuset i Molde, men det er foreløpig usikkert om dette blir noe av. Huitfeldt la i fjor ned grunnsteinen da hun åpnet jazzfestivalen.

- Surrealistisk situasjon

Hotelldirektøren sier det er en helt spesiell situasjon etter bomben som gikk av i Oslo og skytingen på Utøya.

Politi oppholder seg på hotellet.

- Alt stopper opp. Jeg skulle på konsert under jazzfestivalen i dag, men det frister ikke nå. Det er en surrealistisk situasjon. Det som er bra er at vi vet sikkerheten er ivaretatt her, både av politiet og myndighetene.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.