NRK Meny

Skjerpet sikkerhet på Molde-hotell

Politiet i Molde har kontoll på hvem som går inn og ut av Rica Seilet i Molde. Rommet kulturminister Anniken Huitfeldt bor på er avsperret av politi.

Rica seilet i Molde under jazzfestivalen 2011

Rica seilet i Molde under jazzfestivalen 2011.

Foto: Aina Rødal / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Ragnar Palsson

Direktør på Rica Seilet, Ragnar Palsson.

Foto: Aina Rødal / NRK
Seilet i Molde - utenfor Anniken Huitfeldts rom

Rica Seilet i Molde, utenfor Anniken Huitfelds rom.

Foto: Aina Rødal / NRK

På hotellet i Molde ser alt tilsynelatende vanlig ut, men sikkerheten er skjerpet. Det blir kontollert hvem som befinner seg inne på hotellet, og politiet har fått lister over alle som har skjekket inn på de ulike rommene. Det bekrefter hotelldirektøren Ragnar Palsson.

- Det er kontroll på samtlige gjester. Vi følger instrukser fra politiet og har personal i beredskap. Rommet til kulturministeren er sperret av, sier Palsson.

Anniken Huitfeldt skal lørdag på befaring av det nye kulturhuset i Molde, men det er foreløpig usikkert om dette blir noe av. Huitfeldt la i fjor ned grunnsteinen da hun åpnet jazzfestivalen.

- Surrealistisk situasjon

Hotelldirektøren sier det er en helt spesiell situasjon etter bomben som gikk av i Oslo og skytingen på Utøya.

Politi oppholder seg på hotellet.

- Alt stopper opp. Jeg skulle på konsert under jazzfestivalen i dag, men det frister ikke nå. Det er en surrealistisk situasjon. Det som er bra er at vi vet sikkerheten er ivaretatt her, både av politiet og myndighetene.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.