Utfordrer naturelementene i spektakulær skifilm

Ekstremsportfilmen «Don't crack under pressure» viser vågale frikjørere manøvrere seg ned fjellsidene i Sunnmørsalpene. – Han er forelska, sier skiproff Karsten Gefle, om filmskaperens forhold til området.

Filmen "Don't crack under pressure" viser frem Sunnmørsalpene fra sin beste side. Se vågale skikjører prøve seg på de stupbratte fjellsidene.

Karsten Gefle i båt på Hjørundfjorden

FRIKJØRER: Karsten Gefle er blant landets dyktigste frikjørere og har vært med i flere skifilmer.

Foto: Soren Richards

Torsdag har ekstremsportfilmen «Don't crack under pressure» norgespremiere på Colosseum kino i Oslo. Blant stedene filmskaper Thierry Donard og selskapet Nuit de la Gisse har valgt å filme fra, er Sunnmørsalpene i Møre og Romsdal.

– Han mener at Sunnmørsalpene kanskje er det største høydepunktet i filmen, forteller Karsten Gefle, som både er med og kjører i filmen, og var med å legge til rette for filmteamet da de besøkte landsdelen.

Og Sunnmørsalpene er i hard konkurranse med Tahiti og andre ekstremsportmekkaer om å bli sett på som det flotteste stedet.

– De filmer bare på de vakreste stedene i verden, men han var helt i hundre etter å ha vært her. Han er forelska, sier skiproff Gefle, som lover fantastiske scener i filmen.

Klippene fra Sunnmøre er blant annet med på å avslutte filmen, og bildene som blir vist er fra fjellene rundt Hjørundfjorden.

Har laget ekstremsportfilmer i 30 år

Filmen har allerede solgt ut kinosaler rundt omkring i Europa de siste månedene, og i Oslo nærmer det seg også utsolgt før dagens visning.

– Han har laget slike filmer i rundt 30 år, og det er 10 år siden jeg var med for første gang. Det er veldig gøy å fortsatt få være med. Å få kjøre med dem er et høydepunkt hvert år, mener Gefle.

Selv om han har kjent filmskaperen i lang tid, var det først nå han fikk overtalt han til å bli med til Norge.

– Jeg har pushet på for at han skal komme til Norge lenge, og nå er det en stor sjanse for at han kommer tilbake igjen til vinteren, forteller Gefle.

Se flere filmklipp fra Sunnmørsalpene her:

Don't crack under pressure viser frem Sunnmørsalpene fra sin beste side.