NRK Meny
Normal

Skeptisk til kutt i pressestøtten

Synste Møre-redaktør Vidar Parr er skeptisk til Solberg-regjeringen sine planer om å kutte i pressestøtten.

Synste Møre og Sykkylvsbladet

Synste Møre-redaktør Vidar Parr mener Solberg-regjeringa sine planer om å kutte i pressestøtten kan få følger for pressestøtten i sin helhet.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Vidar Parr

Redaktør i Synste Møre, Vidar Parr, mener de små avisene går en spennende tid i møte.

Foto: Øystein Vidnes

I Solberg-regjeringen sitt budsjettforslag foreslår Siv Jensen og Finansdepartmentet å redusere produksjonstilskuddet til aviser som får pressestøtte med 50 millioner kroner.

Synste Møre-redaktør Vidar Parr mener Solberg-regjeringa sine planer om å kutte i pressestøtten kan få følger for pressestøtten i sin helhet.

– Pressestøtte-systemet er et sårbart system, så dersom en først pirker i dette byggverket her så er det lett for at det ramler sammen. Det er en brytningstid og en spennende tid for oss som driver lokalaviser, sier han.

Reagerer med vantro

Redaktør Frank Kjøde i Sykkylvsbladet er tidligere leder av landslaget for lokalaviser. Han reagerer med vantro på budsjettforslaget og håper det ikke vil gå utover de minste avisene.

Frank Kjøde

Redaktør i Sykkylvsbladet, Frank Kjøde.

Foto: Tove Gjerde, Sykkylvsbladet

– Når de store avisene, som Vårt Land, Nasjonen og Dagsavisen får titalls millioner, og en lokalavis som kommer ut noen dager i uka får noen hundre tusener, så er det klart at forskjellen er formidabel.

– Det er de små avisene som virkelig sprer mangfoldet vårt rundt i landet og holder oppe de demokratiske verdiene vi alle er opptatt av, sier han.

Han forstår ikke logikken i å gjøre det vanskelig for avisene i det hele tatt.

– Politikerne er jo opptatt av at vi har aviser for å spre sine egne budskap, sier han.