NRK Meny
Normal

Skal gå fra kampen etter 5 minutter

Hødds supportergruppe, Blåsarane, har sett seg lei på fotball i ukedagene. Under mandagskampen mot Sogndal planlegger de å forlate stadion. Følg kampen live her.

Atle Moldskred

PROTESTERER: Talsmann for Blåsarane, Atle Moldskred, håper mange blir med på protesten.

Foto: magnus gamlem

Laster innhold, vennligst vent..

Blåsarane er blant supportergruppene som er med å fronte den såkalte 161-modellen. Poenget med den er at én kamå skal spilles lørdag, seks kamper søndag klokken 18.00 og én hovedkamp 20.00 samme kveld.

Med det unngår man fotball i ukedagene, noe blant andre Blåsarane mener er med på å ødelegge publikumstilstrømningen til kampene.

Under mandagens kamp mot serieleder Sogndal planlegger de å forlate stadion etter fem minutter, for så å returnere ti minutter senere.

– Vi gjør det for å sette et standpunkt mot mandagskamper. Det er vanskelig for mange å få tid til kamp på mandagen, og da spesielt for bortesupportere som må reise langt, mener talsmann for Blåsarane, Atle Moldskred.

hødd - fotball skal spilles i helgen

PROTEST: Hødd-supporterne har hengt opp dette banneret før kamp.

Foto: magnus gamlem

Får ikke støtte fra Hødd

Klubber som Brann, Strømsgodset og Vålerenga støtter supporternes ønske om helgefotball, men hverken Hødd eller Sogndal har så langt stilt seg bak egne fans.

Moldskred venter at 100, og kanskje flere hundre, supportere blir med på markeringen. De har også snakket med de tilreisende fra Sogndal, og flere av de har antydet at de vil gjøre det samme.

– Vi synes det er en enkel og grei måte å protestere på, og som ikke skader klubben. Det vil bli stille på tribunen, noe også TV-kamerane vil få med seg, sier han.

Talsmannen vil ikke kritisere Hødd for at de ikke har støttet 161-modellen.

– Jeg håper at de kan støtte oss og at det kan snu. Men jeg har full tiltro til at André Nevstad og de andre i ledelsen kan ta egne valg, sier Moldskred.

161-modellen Hødd Stadion

FOTBALL I HELGEN: Det er 161-modellen supporterne ønsker at skal innføres.

Foto: magnus gamlem
Laster innhold, vennligst vent..