Politiet vil DNA-teste alle menn i området

Politiet bekrefter nå at de vil DNA-teste alle menn som var i området rundt turløypen på Aksla onsdag kveld.

Yngve Skovly

– Det er klart at det er ressurskrevende, men så lenge vi har ukjent gjerningsmann, så er det den tradisjonelle etterforskningsmetoden, sier politiadvokat Yngve Skovly til NRK.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

NRK oppdaterer saken

Det bekrefter politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet søndag kveld.

Hvis kriminalteknikere eller rettsmedisinerne finner biologisk materiale fra gjerningspersonen, kan vitnenes DNA-profiler sammenlignes med sporene.

– Vi kommer til å lage et prosjekt der aktuelle menn i en viss aldersgruppe og som var i området vil bli bedt om å avgi DNA-prøve, sier Skovly.

Prøveinnhentingen skjer uavhengig av framdriften til den tekniske etterforskningen, og innebærer ikke at det per i dag er funnet DNA-spor i saken.

– Dette er en helt vanlig framgangsmåte i saker med ukjent gjerningsperson, sier Skovly til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet

Kriminalteknikere bærer opp esker fra funnstedet på Aksla

Kriminalteknikere bærer opp esker fra funnstedet på Aksla.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

– Vil unngå dobbeltarbeid

Da NRK snakket med Skovly tidligere på kvelden, hadde de ennå ikke fattet avgjørelsen om de ville DNA-teste menn som befant seg i turområdet onsdag.

Nå forklarer Skovly overfor NRK hvorfor de nå velger å gjøre det.

– Det er for å unngå dobbeltarbeid. Vi kunne forsåvidt begynt med avhør og sener kalt inn til DNA-testing, men vi velger heller å gjøre det slik.

– Vil ikke det bli veldig ressurskrevende å gjennomføre disse testene?

– Det er klart at det er ressurskrevende, men så lenge vi har ukjent gjerningsmann, så er det den tradisjonelle etterforskningsmetoden.

Intet nytt

Siden kl. 10.45 søndag har teknikere fra Sunnmøre politidistrikt og syv kriminalteknikere fra Kripos jobbet på funnstedet Aksla i Ålesund. Området er avsperret, og bare etterforskningspersonell har adgang.

– De er ikke ferdig, og vil fortsette i morgen, sier Skovly.

Politiadvokaten vil ikke si om de i dag har gjort noen funn hvor den døde kvinnen ble funnet lørdag.

Klokken 16.15 i dag ble den døde kvinnen fraktet ned fra turområdet Aksla med likbil. Hun ble ført til Ålesund sykehus og vil bli obdusert der.

– Vi får opp rettsmedisiner fra Bergen som vil foreta obduksjonen og hjelpe oss med den endelige identifiseringen i morgen, sier Skovly.