Slik skal Lilia bli Norges neste Miss Universe

Barneår i Ørskog, studenttilværelse i Trondheim, utveksling og modelloppdrag i Paris, og deretter retur til Sunnmøre. Nå er Lilia Tomren (24) klar for å bli Norges neste Miss Universe.

Lilia Tomren

Lilia Tomren (24) fra Ørskog avviser at Miss Universe-konkurransene kun handler om kropp og utseende. – Man må stille med langt mer enn det, sier hun.

Foto: Privat

– Tenk så givende det ville vært å få representere Norge i en så prestisjefull konkurranse som Miss Universe. Jeg vil gi absolutt alt for å komme dit, og gi landet vårt en god plassering!

Det sier Lilia Tomren (24) fra Ørskog, som akter å gå i fotsporene til norske Aina Walle, Jorunn Kristiansen, Kathrine Sørland og Mona Grudt. Sistnevnte vant den internasjonale Miss Universe-finalen i 1990, og er en av Norges mest kjente modellpersonligheter.

I sommer ble sunnmøringen Lilia Tomren plukket ut blant én av 14 finalister i konkurransen Miss Universe Norway. Dette er det som tidligere var «Frøken Norge», men konseptet er nå endret, og deltakerne må prestere på langt flere arenaer dersom de skal ha sjans til å gå videre.

Lilia Tomren

Mastergrad i fransk, samt gjennomførte studium i pedagogikk og spansk gir et godt fundament for Lilia dersom modellyrket ikke slår til.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK
– Høye krav

– Vi må drive med veldedighet, skaffe sponsorer, få presseoppslag, blogge, og rette oppmerksomhet mot positive ting i samfunnet. Man må jobbe veldig hardt, og det er ikke så enkelt å vinne som mange kanskje tror.

Tomren avviser at Miss Universe Norway er en modellkonkurranse der det eneste som teller er å ta seg bra ut på en scene – selv om dette selvsagt teller mye.

– Personlighet og utstråling er like viktig. Uten disse faktorene kan man uansett ikke hevde seg, sier den 24 år gamle jenta, som har kommet en lang vei siden hun tråkket barneskoa hjemme i Ørskog.

Fattet kjapt interesse

For da grunnskolen var ferdig, bar det videre til videregående studier i hakket mer urbane Ålesund. Deretter sto franskstudier i Trondheim for tur – et utdanningsløp som snart vil resultere i en mastergrad i fransk. Pluss også på pedagogikkstudier, og spansk, og man skjønner at Tomren er en velutdannet kvinne.

Og det var nettopp på utveksling til Paris at Tomren entret modellyrket.

– Jeg så en annonse for et modellbyrå som etterlyste kandidater, og tenkte at dette kunne være morsomt å prøve. Noen fotografi senere fattet jeg fort interesse for modellyrket. Jeg er ei jente som liker utfordringer, med stor sans for kreative fag, kunst og foto.

– Hvilke egenskaper har du som kan ta deg helt til den internasjonale finalen?

– Jeg er allsidig, kunnskapsrik, interesse for språk, kunst og kreative felt. Jeg skal gjøre mitt beste, så får vi se hvor langt jeg kommer, sier hun.

28. september får Tomren vite om hun vinner Miss Universe Norway, og trår videre til neste steg på drømmestigen.