NRK Meny
Normal

Omstridd sjukehusdirektør flytter

I går la sjukehusdirektør Bjørn Engum frem den omstridde planen om sykehusene på Nordmøre og i Romsdal. Nå selger han huset i Molde og flytter til Østfold.

Sjukehusdirektør Bjørn Engum

Bjørn Engum har møtt kraftig kritikk for planen som innebærer nytt sykehus i Molde og en reduksjon i tilbudet i Kristiansund.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Men sykehusdirektør Bjørn Engum gir seg ikke i jobben som direktør for Helse Nordmøre og Romsdal. Her har han tenkt å fortsette.

– Jada, huset er til salgs og kona har fått jobb på Hvaler som er hennes hjemkommune, forteller Bjørn Engum til NRK.

– Langvarig prosess

Pressekonferanse

Her legger direktør Bjørn Engum frem den kontroversielle innstillingen.

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

I går la Bjørn Engum frem en plan for sykehusene som har vakt kraftige reaksjoner, særlig på Nordmøre. Tidligere ordfører i Kristiansund, Harald Stokke, karakteriserte planen som en krigserklæring. Nåværende ordfører, Per Kristian Øyen, sa at forslaget var det verste alternativet for Nordmøre. Bjørn Engum avviser at flyttingen har med reaksjonene å gjøre.

– Dette er en prosess vi har planlagt i mange år, sier Bjørn Engum til NRK.

Har stormet kraftig

Det har blåst kraftig rundt Bjørn Engum etter at han ble ansatt som direktør i Helse Nordmøre og Romsdal for 4 år siden. Men Bjørn Engum er vant til storm rundt seg. Han har blitt skjelt ut før i sjukehusstrider. Både i Helse Finmark der han ble kalt folkefiende av enkelte i striden og i Helse Sør før det der han til slutt trakk seg etter en opprivende strid.

– Vil stå løpet ut

Angrepa mot Bjørn Engum har vært harde fra sjukehusansatte i Kristiansund og kritikken mot han har vært tolka som mistillit. Mange på Nordmøre mener han har vært Moldes mann i sjukehuskrigen, men Engum vil stå løpet ut og fortsetter som direktør.

– Jeg kommer til å være direktør i Helse Nordmøre og Romsdal så lenge styret ønsker å ha meg der og så lenge jeg har helse og energi til å være med på det. Jeg har ingen planer om å forlate Nordmøre og Romsdal, sier Engum.

Blir pendler

Men Bjørn Engum selger huset i Molde og flytter til Østfold, men fortsetter i jobben som administrerende direktør i Helse Nordmøre og Romsdal, og det vil han gjøre som pendler.

– Ja, nå blir jeg pendler. Dette er planen. Det er helt sikkert, sier Engum til NRK.