Sjokkerte øyevitner så Torstein bli påkjørt

ROMSDAL TINGRETT (NRK): Flere vitner som var tilstede på Retiro-området forteller om sjokkerende scener da Torstein Klerud Johannessen og kompisen hans ble påkjørt av 19-åringen som tirsdag møtte i retten.

Rettssak molde russeulykken

Personene som var vitne til ulykken i mai forklarte seg for Romsdal tingrett tirsdag. På bildet ser vi aktor Laura Havdal og tiltaltes forsvarer Øyvind Panzer Iversen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Tre personer som var tilstede på Retiro-området, og som kjente avdøde Torstein Klerud Johannessen og den tiltalte 19-åringen møtte tirsdag i Romsdal tingrett for å forklare hva som skjedde natt til 14. mai 2014.

Alle tre så den tiltalte 19-åringen - som verken hadde gyldig førerkort eller var i edru tilstand - sette seg bak rattet på en av russebilene i området.

Det neste som skjer er at mannen gir full gass, og rygger samtidig som han svinger hardt mot høyre.

Medrussen Torstein Klerud Johannessen og kompisen hans blir truffet, og Johannessen dør av alvorlige hodeskader få dager senere.

– Grusomt

Rettssal molde

– Jeg har aldri sett noe lignende. Det var en helt grusom opplevelse, sier et av øyevitnene.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Jeg har aldri sett noe lignende. Det var en helt grusom opplevelse, sier et av øyevitnene.

– Har hendelsen preget deg i ettertid? spør aktor Laura Havdal.

– Vel, det er hardt å oppleve at en kompis går bort slik... sier han.

Retiro-området er stort, og et annet øyevitne sier det var helt tilfeldig at Johannessen og kompisen hans ble truffet.

– Det kunne vært hvem som helst av oss. Det var tilfeldig at Torstein ble truffet.

Også medrussen som ble truffet, men kom fra det med lettere skader forklarte seg for retten. Han husker svært lite fra kvelden, men sier han har slitt med angst- og ryggplager i månedene siden ulykken.

– Min klient har grudd seg

Tre dager er satt av til rettssaken i Romsdal tingrett. Tiltaltes forsvarer, Øyvind Panzer Iversen sier til NRK at hans klient har grudd seg til denne rettssaken.

Bistandsadvokat Bjørn Morten Pedersen Brauti Russeulykken molde rettssak

Familiens bistandsadvokat Bjørn Morten Pedersen Brauti sier de pårørende setter pris på at tiltalte har erkjent straffskyld.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Ja, på den ene siden har han grudd seg, men på den andre siden har han behov for å bli ferdig med denne saken. Likevel er det selvsagt tungt for ham å sitte her, sier Iversen.

Familiens bistandsadvokat Bjørn Morten Pedersen Brauti sier de pårørende setter pris på at tiltalte har erkjent straffskyld, og at rettssaken er en måte for dem å få avsluttet et sorgfullt kapittel.

– Hva tenker familien etter rettssakens første dag?

– Det har ikke kommet frem så mye nytt, men det er viktig for dem å være sikker på at de har all informasjonen tilgjengelig, sier Brauti.