Skremte naboer: – Folk er helt sjokkerte

Susan (65) og Denise (27) Flatmark er to av de nærmeste naboene til turløypa på Aksla, der en kvinne ble funnet omkommet lørdag kl. 13.00. Nå er de helt sjokkerte over drapet som skjedde like ved.

Denise og Susan Flatmark

– Vi har aldri vært redde for å slippe barna våre løs i området, men nå har jeg en ekkel følelse. Man begynner helt klart å tvile på om det er trygt å gå alene der lenger, sier Susan Flatmark (65). Her sammen med datteren Denise (27).

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Hvorfor vil noen drepe en ung kvinne som bare er ute på joggetur? Det er helt uforståelig! Jeg kommer nok til å bruke lang tid på å få dette ut av hodet.

Det sier Susan Flatmark, som sammen med datteren Denise sitter målløse og sjokkerte igjen i huset sitt på Aksla i Ålesund.

Politiet bekreftet lørdag at en kvinne var funnet død på fjellet, og at de tror det ligger noe kriminelt bak. De går bredt ut i etterforskningen og kan fortsatt ikke fastslå hva som har skjedd.

Anja Weløy Aarseth (21) har vært savnet og ble sist sett onsdag, men det er ikke stadfestet sikkert at det er henne politiet har funnet.

Susan Flatmark og datteren er blant de nærmeste naboene til turløypen på Aksla, og Susan har gått i løypa nesten hver dag siden 1976 -altså de siste 37 år. Helt siden den gang har det vært helt vanlig å slippe barna i nabolaget løs i løypen for å leke fritt.

Nå er tryggheten borte.

Denise og Susan Flatmark

Susan Flatmark (65) har brukt turløypen daglig siden 1976. Nå tviler hun på om stien er trygg lenger. Her sammen med datteren Denise (27).

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Vi har aldri vært redde for å slippe dem løs i området, men nå har jeg en ekkel følelse. Man begynner helt klart å tvile på om det er trygt å gå alene der lenger, sier Susan.

Mistenker kriminell handling

Helt siden torsdag har over 300 mennesker – både nødetater og frivillige – deltatt i leteaksjonen på Aksla. Fredag kl. 13.30 kunne Sunnmøre politidistrikt melde at de hadde funnet en omkommet kvinne i området rundt Fjellstua.

Politiinspektør sa på pressekonferansen kl. 15.00 lørdag at de mistenker en kriminell handling, noe som betyr at en gjerningsperson ennå går fritt.

– Hvordan er stemningen i nabolaget nå?

– Folk er bare helt sjokkerte. Vi snakket med flere naboer i går, og de greier ikke å tro at noe slikt har skjedd her i Ålesund, sier Susan.

Har du sett noe eller vet noe? Tips NRK her!

Datteren Denise er i tjueårene – akkurat som den savnede jenta Anja Weløy Aarseth (21). Hun sier at ingen av hennes venner kan skjønne at noen skal ha blitt drept i et område som blir betraktet som såpass trygt.

– Skal ta løypa tilbake

– Tør dere å gå alene på byfjellet fremover?

– Ikke på kort sikt. Men jeg har alltid gått her, og har lyst til å fortsette med det. Vi ta fjellet tilbake! sier Denise.

Også moren sier hun ikke vil bli skremt vekk fra sitt kjære turområde.

– Man må kanskje begynne å ta forholdsregler, som å ha med hund, mobiltelefon, eller gå sammen med flere, sier Denise.

Etterforskning

På pressekonferansen lørdag kl. 15.00 sa Etterforsker Oddbjørn Solheim at Kripos kommer til Ålesund, men at de legger opp til et langt etterforskningsløp.

– Vi holder alle muligheter åpne, og legger alle ressurser inn, sa Solheim.

Politiet oppfordrer sterkt alle til å ta kontakt med politiet. Området rundt Fjellstua vil nå bli sperret av, men Skovly vil ikke anslå hvor lenge avstengingen vil vare.

Politiet går dermed ut fra at det er en gjerningsperson på frifot, og setter inn store ressurser for å løse saken.

Lørdag ettermiddag hadde politiet et nytt stabsmøte der gikk i gang med å planlegge den videre etterforskningen. I dag er 20 etterforskere på saken. Skovly sa det kan bli aktuelt å hente inn flere.

Politiinspektør Yngve Skovly

Politiinspektør Yngve Skovly sa på lørdagens pressekonferanse at de mistenker en kriminell handling.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Kvinne funnet død på Aksla, Ålesund» i nytt vindu

Se helikopterbilder fra funnstedet her:

I denne videoen kan politiets sperringer og presseninger sees der de har funnet en død kvinne på Aksla i Ålesund.