NRK Meny

Sjøholt-elevene fikk dra til Italia likevel

– Nå er vi glade, men litt trøtte, sier lærer Audun Rørstad. Han og elvene har nå kommet frem til Roma, og skal bruke kvelden til pizza og avslapping.

Elever sjøholt

Det var en svært glad og lettet gjeng med 10.-klassinger som kunne konstatere at de fikk fly til Italia, tross streiken.

Foto: Audun Rørstad

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Tidlig torsdag morgen ble det klart at 10.-klassingene ved Sjøholt skule får fly til Italia, tross Norwegian-streiken som har satt alle flyselskapets avganger ut av spill.

– Vi kom frem til Roma i ettermiddag og har nå fått sjekket inn på hotell. I kveld skal vi bare slappe av og selvfølgelig spise pizza, sier lærer Audun Rørstad, til NRK, klokka 16.00.

Dugnadstimer

Elevene hadde brukt to år og mange dugnadstimer for å spare opp 200.000 kroner til turen. Hotell og utflukter var allerede betalt, dermed risikerte klassen å tape 100.000 kroner dersom turen ble avlyst.

Onsdag kveld satt elevene seg på bussen, og sjanglet på at de fikk fly morgenen etter. Da var det svært lettende å få beskjed på Gardermoen om at det blir leid inn fly, slik at de får klasseturen de hadde planlagt i flere år.

– Nå er vi glade, men litt trøtte, sier lærer Audun Rørstad, som satt sammen med elevene og ventet på flyet da NRK snakket med ham litt over klokken syv torsdag morgen.

Stor medieinteresse

Sjøholt skule

Elevene hadde spart opp 200.000 kroner for å få dra på klassetur til Italia.

Foto: Audun Rørstad

Saken med elevene som risikerte at turen kunne gå fløyten, har fått betydelig medieinteresse de siste dagene.

– Hva skal dere gjøre i Italia?

– Det er en studietur der elevene får lære mer om historie og kultur, der det også blir tid til severdigheter og fornøyelse. Vi har planlagt turen i flere år, så nå er alle veldig glade for at vi får dra, sier Rørstad.

– Hva synes dere om å havne så mye i nyhetene som dere har gjort de siste dagene, da?

– Det er selvsagt veldig uvant og litt overraskende, men det er egentlig gøy og lærerikt å se hvordan mediene jobber. Vi får takle det så godt vi bare kan, sier Rørstad.

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.