Sjøfronten i Molde

Oppsummert

Prosjektet Sjøfronten startet som en arkitektkonkurranse i 2003. Vinnerutkastet dannet grunnlaget for ny reguleringsplan for Molde sentrum. Arbeidet startet i midten av november 2017.

 • Billigare stein på Sjøfronten

  Det er framleis mykje arbeid igjen før Sjøfronten blir Molde sitt nye og attraktive ansikt mot sjøen. Men dei store overskridingane på 20 millionar setter ein dempar på begeistringa. I går vedtok politikarane i Molde å bruke billigare stein i den nye sjøfronten, og dermed spare 1,5 millionar kroner. Det blei bestemt i eit ekstraordinært formannskapsmøte.

  Støping av ny kai Sjøfronten Molde
  Foto: Gunnar Sandvik
 • – Kan ikkje vente med bruene

  Det er nødvendig å bygge dei to bruene over Moldeelva no, meiner rådmannen. Bruene er ein del av Byutviklingsprosjektet med det nye Brunvollkvartalet, Elvemoloen og Sjøfronten 3. Kommunen har ansvaret for bygge dei to bruene, som må stå ferdig til Brunvollprosjektet er fullført på seinhausten. Gang- og køyrebruene kostar 12 millionar kroner.

 • Sjøfronten i Molde

  Støypinga av nye kaier i Molde startar fredag og varer ut året. Interessa for korleis den nye Sjøfronten og Torget blir etter utbygginga er svært stor. – Den vekker stor entusiasme. Vi skal sjølvsagt gjere alt for å skape aktivitet, seier senterleiar ved Moldetorget, Britt Janne Tennøy. – Vi opnar byen mot fjorden, holmane og Molde-panoramaet. Det handlar om å skape aktivitet langs sjøfronten for å få betre byliv, seier Molde-ordførar Torgeir Dahl.

  Sjøfronten i Molde
  Foto: Illustrasjon Ole A. Krogness
 • Slutt på pæling ved Sjøfronten

  I dag blei pæleriggen som har skapt fundamentet til den nye Sjøfronten i Molde slept ut Moldefjorden. Den har rista sentrum med kraftig dunking sidan januar og i går blei det siste av 100 metallrøyr banka ned til fast grunn i sjøbotnen. No skal det støypast betongkaier dei neste par vekene, som i løpet av neste år skal dekkast av treverk.

  Slutt på pæling Sjøfronten Molde
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • Sa nei til rådmannens forslag

  Et enstemmig plan- og utviklingsutvalg i Molde sa i dag nei til kostnadsforslaget fra rådmannen på Sjøfronten del 3. Det skriver Rbnett.no. Mandag kom nyheten om at utbyggingen av Sjøfronten i Molde kan bli nesten dobbelt så dyr. Molde-rådmann Arne Sverre Dahl foreslo å øke investeringsrammene fra 26,5 til 60 millioner kroner, men saken blir nå sendt tilbake til administrasjonen for utredning av flere alternativ. Dahl sier til NRK at de vil se på tilbakemeldingen.

  Sjøfront Molde
  Foto: NRK