Sjøfronten i Molde

Oppsummert

Prosjektet Sjøfronten startet som en arkitektkonkurranse i 2003. Vinnerutkastet dannet grunnlaget for ny reguleringsplan for Molde sentrum. Arbeidet startet i midten av november 2017.

 • Nei til utsetting av utbygging

  Kommunestyret i Molde har sagt nei til å utsette den vidare utbygginga av sjøfronten i Molde. Første del av prosjektet fekk overskridingar på 39 millionar kroner. Kommunestyret merkar seg funna i ein KPMG-rapport om «manglande styring i prosjektet».

  Kommunestyret i Molde.
  Foto: Remi Sagen / NRK
 • Sjøfronten skal granskes

  Prosjektet Sjøfronten i Molde skal gjennom en ekstern gransking etter de store overskridelsene. Det har kommunestyret bestemt etter at Sjøfronten har fått en ny høyere pris 169 millioner, en sprekk siden siste økning på nesten 15 millioner kroner. Kritikken har vært tverrpolitisk sterk mot manglende styring, kontroll og kostnadsprekker. Arbeidet pågår nå for fullt slik at store deler av nye Sjøfronten kan åpnes til 17.mai. – Jeg synes det ville vært veldig rart hvis ikke de skulle betale entrepenøren for en jobb, når de tilsynelatende har fått godkjent de endringsmeldingene. Vi må bringe på det reine de juridiske og økonomiske fakta, sier ordfører Torgeir Dahl (H).

  Ordførar i Molde, Torgeir Dahl
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • Sprekk for Sjøfronten

  Sjøfronten i Molde vil koste ytterligere 18,8 millioner kroner. Kommunedirektøren i Molde foreslår at det godkjennes ny kostnadsramme på 174,0 millioner kroner. Molde kommunestyre har tidligere behandlet tre saker om økte kostnader for prosjektet. Det skriver Romsdals Budstikke.

  Støping av ny kai Sjøfronten Molde
  Foto: Gunnar Sandvik
 • Billigare stein på Sjøfronten

  Det er framleis mykje arbeid igjen før Sjøfronten blir Molde sitt nye og attraktive ansikt mot sjøen. Men dei store overskridingane på 20 millionar setter ein dempar på begeistringa. I går vedtok politikarane i Molde å bruke billigare stein i den nye sjøfronten, og dermed spare 1,5 millionar kroner. Det blei bestemt i eit ekstraordinært formannskapsmøte.

  Støping av ny kai Sjøfronten Molde
  Foto: Gunnar Sandvik
 • – Kan ikkje vente med bruene

  Det er nødvendig å bygge dei to bruene over Moldeelva no, meiner rådmannen. Bruene er ein del av Byutviklingsprosjektet med det nye Brunvollkvartalet, Elvemoloen og Sjøfronten 3. Kommunen har ansvaret for bygge dei to bruene, som må stå ferdig til Brunvollprosjektet er fullført på seinhausten. Gang- og køyrebruene kostar 12 millionar kroner.