NRK Meny
Normal

Sjøfolka på ferjene er litt spente på Fjord1-striden

Sjømannsorganisasjonene følger med på spillet om salget av aksjene i Fjord1 og ønsker seg en rask avklaring.

Terje Hals i Sjømannsforbundet

Terje Hals i Sjømannsforbundet håper at Per Sævik får i overta resten av aksjene i Fjord1

Foto: Privat

Terje Hals i Norsk Sjømannsforbund i Møre og Romsdal sier til NRK at de er litt spente på utfallet av det som nå skjer i Sogn og Fjordane. Saken er diskutert både internt og med de andre organisasjonene.

– Vi er opptatt av å få en forhåpentligvis rask avklaring på spørsmåla, sier Hals.

Kan ta lang tid

Det kan ta lang tid før det kommer svar. Fylkespolitikerne i Sogn og Fjordane må blir enige med seg selv om de skal stå fast på salget av aksjene til trafikkselskapet Torghatten. 18. desember har de ekstraordinært fylkesting. Så kan det bli rettssak mellom Sogn og Fjordane Fylke og Havila som er minoritetseier i Fjord1 og som gjerne vil overta resten av aksjene. Og hvem vet hva Konkurransetilsynet vil gjøre?

Ikke bekymret

– Hva tenker dere om at en konkurrent vil kjøpe dere?

– Akkurat den biten er vi ikke bekymret for. Det har tidligere vist seg at slike oppkjøp ikke ender i nedbemanning, sier Hals. Det føler jeg meg ganske trygg på, spesielt for oss på sjøsida.

Han tror heller ikke det blir så store forskjeller på landsida og at det fortsatt blir hovedkontor i Florø uansett hvem som kjøper selskapet.

Heller til Sævik

Per Sævik i Herøy eier gjennom selskapet Havilafjord 41 prosent av aksjene i Fjord1. Han har lagt inn bud på resten av aksjene. Terje Hals i Sjømannsforbundet sier at flertallet av hans medlemmer på ferjene i Møre og Romsdal ønsker at Havilafjord får overta.