NRK Meny
Normal

Sjelden en trener får så mye ros etter 25-1 tap

Treneren for Emblem sitt J14-lag, Per Gunnar Hamnøy, roste laget sitt etter at de gikk på et braktap 25–1 på hjemmebane onsdag. Nå går historien sin seiersgang på sosiale medier.

Emblem sitt jentelag tapte 25-1

Slik så det ut på resultattavla da Emblem sitt jentelag gikk av banen.

Foto: Per Gunnar Hamnøy

«I kveld var det fotballkamp på Ebbemyra på Emblem. Emblem-Aksla i J14-klassen. Værmeldingen spådde liten storm og mye nedbør- og de fikk rett. Kaldt og ufyselig vær! 70 minutt var gått stod det 25–1 til Aksla. Bortelaget scoret mål hvert tredje minutt – og det regnet – og det blåste. 1-25, slutt.»

Slik starter fotballtrener Per Gunnar Hamnøy innlegget sitt på Facebook etter at laget hans gikk på et stortap på hjemmebane.

For etter kampslutt på Ebbemyra stadion onsdag kveld så treneren til jentelaget at noen av spillerne var litt langt nede.

Per Gunnar Hamnøy

Per Gunnar Hamnøy har fått mye ros etter innlegget sitt på Facebook.

Foto: Privat

– Jeg har tenkt lenge og beundret hvor standhaftige de er. De møter på trening uke etter uke, og koser seg sammen. Og vi har mange spillere og vi får stadig tilsig – litt imot det en hører at trenden i Norge er på fotball når de blir ungdomsskoleelever. Så da bestemte jeg meg for å skrive noe til spillerne mine.

Innlegget publiserte han på siden til fotballaget. Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

– Vi er best på å tape og best på å delta

«Det ble ganske raskt klart at Emblem sitt fotballag for jenter født 2001 ikke var et lag som først og fremst var god til å vinne fotballkamper. Opp gjennom årene har vi måttet tåle mange tap, men dess gøyere har vi hatt det når vi har vunnet», skriver han.

«Vi er best på å tape og best på å delta. Jo visst blir vi frustrert når vi taper og når vi bommer, og så blir vi overlykkelige og stolte når jentene vinner! Men for oss trenere er det noe annet som er viktigst – og det er at dere deltar jenter!».

Kommentarene har ikke latt vente på seg

Umiddelbart etter at han delte innlegget på lagsiden så kom det drøssevis med likes og kommentarer fra jentene han trener.

– Da tenkte jeg at kanskje noen andre ville ha glede av å lese det også, og derfor la jeg det på min egen Facebook-side, og da begynte ballen å rulle, sier han.

Innlegget er blitt flittig likt og delt siden det ble publisert.

– Andre ting enn seier er viktigst

Per Gunnar Hamnøy

Per Gunnar Hamnøy og J14 var torsdag tilbake på treningsfeltet.

Foto: Privat

Treneren skriver i innlegget at til tross for braktap har han ingen planer om å stille sin plass til disposisjon umiddelbart. Og det er heller ingen som har krevd hans avgang. Det har derimot strømmet på med lykkønskninger og gode ord til treneren og støtteapparatet rundt jentene som ikke lar seg knekke av at de taper mer enn de vinner.

– Emblem J14 har klart det få andre lag har klart, står det i en kommentar på innlegget.

– Imponert over treneren, og imponert over jentene, skriver en annen.

Torsdag møter spillerne til trening igjen de. For de skal til Norway Cup i år, og da er det viktig å trene.

– Og etter all oppmerksomheten kjører vi lukket trening, spøker treneren.