Sirkusartist falt ned under forestilling

En mannlig sirkusartist er fraktet til sjukehus etter at han falt ned sju meter under ei forestilling. I forbindelse med ulykken fikk også en publikummer kuttskader i hodet.

Ulykke på Cirkus Agora-forestilling i Molde

Politiet er på stedet og foretar vitneavhør.

Foto: Roar Strøm / NRK

Politiet fikk klokka 19:25 melding om fallulykka. De ble kontaktet av AMK som kunne fortelle at det hadde vært ei ulykke i forbindelse med ei forestilling som Cirkus Agora hadde i Molde.

– Det er en mann som har falt ned under forestilling. Han er hentet av ambulansepersonell og kjørt til sjukehus, opplyser operasjonsleder i politiet, John Bratland.

Mannen skal ha falt sju meter, og ble fraktet til sjukehus. En publikummer fikk også kuttskader i forbindelse med ulykka og ble fraktet til sjukehus. Ifølge politiet fikk ingen av dem to livstruende skader.

– Artisten har skade i beinet, opplyser politiet.

Vil gjøre undersøkelser på stedet

Politiet arbeidet fredag kveld på stedet. Operasjonslederen sier at de har en formening om hvordan ulykka skjedde, men vil foreløpig ikke gå ut med noe. Han vil heller ikke si hva mannen falt fra.

– Vi vil derfor undersøke utstyr på stedet og gjøre vitneavhør for å danne oss et inntrykk av hva som er skjedd.

Ambulanse ved Cirkus Agora i Molde

Alle nødetatene rykket ut da meldingen kom om ei fallulykke ved sirkuset. Cirkus Agora er fra Nordfjordeid.

Foto: Roar Strøm / NRK

Politiet vurderte om de skulle stanse forestillingen for å få starte undersøkelsene, men det ble ikke nødvendig. Forestillingen var like etter klokka 20 i ferd med å avslutte.

Han opplyser videre at politiet nok vil snakke med flere av de som var til stede i salen som så ulykka.

– Stang løsnet

Ifølge Romsdals Budstikke var det rundt 250 publikummere rundt sirkusmanesjen da artisten falt. En publikummer sier til avisa at ulykka skjedde i løpet av et nummer der mannen balanserte på en stang som gikk fra bakken og opp i lufta. Artisten var ifølge publikummeren på toppen av denne da den løsnet og artisten gikk derfor i bakken. Omtrent halvparten av publikummerne skal ifølge avisa ha forlatt forestillinga etter hendelsen.

Jobber med å klarlegge ansvarsforhold

John Henrik Mork

John Henrik Mork sier at mange allerede er avhørt i forbindelse med ulykka.

Foto: Roar Strøm / NRK

Politiet opplyser fredag kveld at de har dokumentert åstedet og gjort flere avhør, blant annet med sirkusdirektøren. De jobber nå med å klarlegge hva som er ansvarsforholdene på stedet.

– Sånn det ser ut nå så er det en del av utstyret som har vært brukt som har sviktet, sier politiets innsatsleder, John Henrik Mork.

Politiet har gjort undersøkelser i forbindelse med fallulykken på Cirkus Agora

Politiet har gjort undersøkelser av utstyret som ble brukt da ulykka skjedde.

Foto: Roar Strøm / NRK

Arbeidstilsynet er varslet om ulykka.

Det har foreløpig ikke lyktes NRK å få en kommentar fra Cirkus Agora.