NRK Meny
Normal

Det er ingen verdiar i konkursboet til Sirkus Zorba

Flere sirkusansatte har utestående lønn fra Sirkus Zorba fra Frei. Men det finnes ingen verdier i konkursboet.

Cirkus Zorba
Foto: Per Kvalvik

Artikkelen er flere år gammel.

I et ekstraordinært styremøte forrige uke vedtok sirkuset å begjære seg konkurs. Sirkuset har slitt økonomisk de siste to sesongene. Flere sirkusansatte har ikke fått lønn.

– Det foreligger 15–16 lønnskrav. 10–12 av desse jobber nå i andre sirkus og utfordringen er å komme i kontakt med dem, sier bobestyrer Kenneth Leren.

Skal starte opp igjen

Gründeren av Sirkus Zorba, Thor Gujord, opplyste til NRK sist uke at både telt, sirkusutstyr og alle bilene til Sirkus Zorba er i et eget eiendomsselskap som ikke er ramma av konkursen. Planen er å starte opp igjen Nye Sirkus Zorba, med Ronja Gujord som daglig leder.

– Det blir mye av det samme konseptet, men vi må gjøre det levedyktig, og gjøre innsparinger, sier Ronja Gujord.

Det er spesielt diesel, ferjer, tunneler og bompenger som koster.

Ingen eiendeler

Bobestyrer Kenneth Leren får nå oppgaven å finne ut om opplysningene fra styret er korrekte og om det kan finnes verdier i konkursboet.

– Det er opplyst at selskapet ikke har noen eiendeler, men det vil bostyrebehandlinga forsøke å avdekke, sier Leren.

Siste video/lyd

Innbyggerne på Kleive i Molde kommune frykter ulykker, og kjemper for å få revet ei falleferdig brygge. Kommunen sier det ikke er deres ansvar.
I dag var entreprenørar på synfaring på traseen for Nordøyvegen. Statens vegvesen har utlyst dei første kontraktane, og interessa er stor.
Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.