NRK Meny
Normal

Kommer til Molde i sommer

Sinead O'Connor opptrer på Romsdalsmuseet fredag 22. juli. Det gjør også Røyksopp og Jarle Bernhoft Band.

Sinead O'Connor

Hun er engasjert og sterk musikalsk. Til sommeren kommer hun til Molde.

Foto: SASCHA SCHUERMANN / AFP

Irske Sinead O' Connor, sangeren med den sterke og særpregede stemmen, gjør sin eneste konsert i Skandinavia på Romsdalsmuseet.

Røyksopp på Pstereo 2009

Røyksopp på Pstereo i 2009.

Foto: Per Ole Hagen
Jarle Bernhoft på Moldejazz 2009

Jarle Bernhoft på Moldejazz 2009.

Foto: Per Ole Hagen / NRK

Elektronikapionerene Røyksopp skal gjøre to konserter i Norge denne sommeren. En av konsertene legges til Molde.

Jarle Bernhoft Band , som hadde kjempesuksess på Kulturhuset for et par år siden, står nå foran sitt internasjonale gjennombrudd og tar steget ut på festivalens største scene.

Sinead O'Connor huskes kanskje aller best på grunn at hiten «Nothing compares to you».

– Det virker som om hun lever i beste velgående hos folk. Mange har nok fulgt med i karrieren hennes. Men for mange er det nok denne låten som gjør utslaget. Det er nå engang slik at en hit kan bety alt for en musikkarriere. Og denne låta har betydd mye for henne, sier administrasjons- og markedssjef i Moldejazz, Hans Olav Solli.

– Hun er en politisk artist også?

– Ja, det gjør henne spennende. Hun har utfordret både kirken og myndighetene i hjemlandet. Hun er kjent for å være politisk engasjert og som en kvinne med et sterkt musikalsk uttrykk, sier Solli.

Til Molde kommer hun med et akustisk ensemble. Og hun er første artist på scenen den 22. juli på Romsdalsmuseet.

Det er all grunn til å få med seg starten. Hun er først ut, og så følges det opp med Jarle Bernhoft og Røyksopp etterpå. Det tar seg opp i volum og intensitet utover kvelden, sier Solli.

Røyksopp var i Molde også i 2007. Da spilte de under åpningen av Ormen Lange-anlegget. På mange måter blir det et lignende show denne gangen.

De har vokst og vokst. Etter at A-ha la inn årene er de den største musikalske eksportartikkelen Norge har. De kommer med fantastisk og banebrytende musikk, sier Solli.