NRK Meny

Sildballfestivalen slo alle rekorder

I Rindal feirer folket hvert eneste år sildballen. Og årets Sildballfestival slo alle rekorder På tre timer ble det solgt 444 porsjoner.

Gå til forsiden

Suksess for årets Sildballfestival

Sildballfestival

Suksess for årets Sildballfestival

12 bilder

  Artikkelen er mer enn ett år gammel.

  Og så mange porsjoner av denne grå delikatessen er hele 100 mer enn i fjor. Alle sildballene som blir servert på festivalen blir laget ved Rindal alders- og sykeheim.

  Ved sildballbordet vokste køen, for alle ville ha. Og tro ikke at retten kun apellerer til den eldre garde. Også ungdommen i Rindal troppet opp i fullt mon.

  – Vi ville gjerne ha ein festival i Rindal, og vi har forsøkt mange forskjellige alternativer. Men nå har vi hatt Sildballfestival en stund, sier initiativtaker Oddbjørn Heggen.

  Dette var den 9. sildballfestivalen i rekken.

  I Rindal møtes folket til Sildballfestival.

  Siste video/lyd

  Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
  Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
  Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.