Sildballfestivalen slo alle rekorder

I Rindal feirer folket hvert eneste år sildballen. Og årets Sildballfestival slo alle rekorder På tre timer ble det solgt 444 porsjoner.

Gå til forsiden

Suksess for årets Sildballfestival

Sildballfestival

Suksess for årets Sildballfestival

12 bilder

  Og så mange porsjoner av denne grå delikatessen er hele 100 mer enn i fjor. Alle sildballene som blir servert på festivalen blir laget ved Rindal alders- og sykeheim.

  Ved sildballbordet vokste køen, for alle ville ha. Og tro ikke at retten kun apellerer til den eldre garde. Også ungdommen i Rindal troppet opp i fullt mon.

  – Vi ville gjerne ha ein festival i Rindal, og vi har forsøkt mange forskjellige alternativer. Men nå har vi hatt Sildballfestival en stund, sier initiativtaker Oddbjørn Heggen.

  Dette var den 9. sildballfestivalen i rekken.

  I Rindal møtes folket til Sildballfestival.

  Siste video/lyd

  Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
  Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
  Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.