NRK Meny
Normal

Mann siktet for mordbrann

Mannen som var mistenkt for mordbrann og vold i nære relasjoner er nå siktet for begge forholdene.

Brann på Bergset i Fræna natt til søndag

Huset brente ned til grunnen.

Foto: tipsar

Mannen ble selv alvorlig skadd i brannen som skjedde på Bergset i Fræna, natt til 13. april, men er nå utskrevet fra sykehus.

Kjell O. Moen

Etterforskningsleder Kjell O. Moen sier at det fortsatt gjenstår en del etterforskning i saken.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Status er at det fortsatt er en del etterforskningsskritt som står igjen. Vi har gjennomført det første avhør av den siktede, og han er siktet for ildspåsettelse og vold i nære relasjoner, sier etterforskningsleder Kjell O. Moen.

Det var Romsdals Budstikke som først omtalte siktelsen.

Storbrann

Brannvesenet rykket ut til den kraftige brannen natt til 13. april med mannskap fra Bud, Elnesvågen og også fra nabokommunen Eide. Ifølge brannvesenet var det såpass sterk vind i området med gnistregn fra det brannherja huset, at naboer fra flere hus måtte evakueres.

En familien på fire bodde i huset som brant ned til grunnen. Familien ble sendt til sykehus i Molde, mens mannen ble sendt videre til Haukeland sykehus med alvorlige skader.

Lå i koma

– Det er samme person som er siktet både for vold mot et familiemedlem, og for å ha forvoldt en brann, sier Moen.

Det er ikke tatt ut noen tiltale mot mannen enda.

– Det er ikke gitt at det blir tatt ut en tiltale. Det er det riksadvokaten som skal ta stilling til. Først må vi bli ferdig med etterforskningen, og så vil påtaleansvarlig gjøre sin innstilling og sende saken videre, forklarer han.

Familien til mannen er avhørt og politiet har tatt stilling til sikringsplikt og beskyttelsestiltak for familien uten at Moen vil gå nærmere inn på disse tiltakene.