Sigrid Raabe til by:Larm

Ålesundstalentet Sigrid Raabe, som ble oppdaget av NRK P3s Urørt, er bekreftet til by:Larm 2015.

Sigrid Raabe

Etter at Sigrid Raabe ble oppdaget av Urørt har det gått slag i slag. Etter debuten har hun blitt booket på flere store festivaler og signert kontrakt med Petroleum Records.

Foto: Remi Sagen / NRK

Torsdag slapp by:Larm sitt andre artistlipp med ni nordiske artister, blant dem er Sigrid Raabe.

Som 16-åring ble hun kåret til Ukas Urørt med sangen «Sun». I løpet av det siste året har Sigrid blant annet signert platekontrakt med Petroleum Records, der hun er i selskap med artister som Karpe Diem, Thomas Dybdahl, Kaizers Orchestra.

Singelen hennes «Known You Forever» ble listet på P3 umiddelbart, og har fått mye spilletid på norsk radio.

«Et purungt låtskrivertalent med velutviklet teft og identitet, debutsingelen «Sun» viser en singer/songwriter med eksplosivt potensial,» mener Urørt.

De ni andre som ble bekreftet til by:Larm er bandene Communions, Den Sorte Skole, Folkeklubben, Gidge, Karin Park, Pumba, Silvana Imam og Vulkano.

Sigrid Raabe hos Christine
Sigrid Raabe har hatt eit heilt spesielt år, etter at ho blei oppdaga på Urørt og er spådd ei lysande musikkkarriere. I helga opptrer ho på Sommarfesten på Giske og i kveld skal ho og bandet halde konsert.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.