NRK Meny
Normal

Sier ja til gave på 41 millioner kroner

Rauma kommunestyre godtar milliongaven fra Wenaasgruppen, og det blir nå kjøkken i det nye helsehuset.

Rauma helsehus animasjon

KJØKKEN: Milliongaven fra Wenaasgruppen vil gjøre at det blir kjøkken i det nye helsehuset, som nå bygges i Rauma kommune. Kjøkkenet skal dekke behovet til alle som ønsker tjenesten, sier kommunen.

Foto: Skjermdump

Det ble feiring med roseutdeling under kommunestyremøtet i Rauma kommune, tirsdag kveld.

Vedtaket om å bygge kjøkken i det nye helsehuset i Rauma var enstemmig, og de det ble gjort ekstra stas på var ordfører Lars Olav Hustad (H) og Magnhild Vik (Sp), som hadde vært med i de siste forhandlingene med Lars Wenaas om pengegaven.

– Jeg vil skryte av kommunestyret i Rauma for at de har greid å jobbe saka fram. Mange har stått på og fortjener ros, sa ordføreren til Åndalsnes avis.

Fra 35 millioner til 41 millioner

Wenaasgruppen ville først gi 35 millionar kroner til nytt helsehus i Rauma, men krevde da at beoberne skulle få kjøkken.

Arbeidet på tomta var allerede satt i gang da tilbudet kom, men formannskapet i Rauma kommune ville ikke gjøre et hastevedtak, og sendte saken videre til kommunestyret.

LES OGSÅ:

Magnhild Vik

Magnhild Vik (Sp) tok kontakt med Lars Wenaas for å forhandle frem en avtale.

Foto: Frode Berg / NRK

Før kommunestyret tirsdag kveld, hadde det blitt estimert at ekstrakostnadene på et kjøkken villle være på 7,5 millioner kroner. Lars Wenaas fra Wenaasgruppen tilbudte å ta seks millioner kroner av regningen, og gavebidraget ble til sammen på 41 millioner kroner til helsehuset.

I følge Åndalsnes avis var det Magnhild Vik som tok direkte kontakt med Lars Wenaas om å forhandle avtalen, for deretter å ta det videre til ordfører og rådmann.

– Det har gått lenge og langt, nesten som ei ørkenvandring. Heldigvis ikke 40 år, men 2 1/2 år. Jeg er enig med ordføreren om at vi alle kan stolte over at vi er enige her i kommunestyret i dag, sa Vik til avisa etter at avstemmingen var over.

Ikke plass til distriktstannlegeklinikken

Det nye kjøkken kommer til å ta over plassen til distriktstannlegeklinikken som var planlagt. Kommunen vil samarbeide med fylkeskommunen for å finne en best mulig ny løsning for tannlegeklinikk i Åndalsnes.

Kjøkkenet vil fungere som et «kok-kjøl» prinsipp, som gir full fleksibilitet med muligheter for «kok-server» på helsehuset. Kjøkkenet skal dekke behovet for all middagsservering til alle som ønsker denne tjenestene i kommunen.

Under møtet ble det vedtatt at kommunestyret gir prosjektstyret fullmakt til å godkjenne endelige løsninger i tråd med vedtaket.

Rådmannens notat

I et notat til kommunestyret skrev rådmann Oddbjørn Vassli at det er uheldig at et produksjonskjøkken fortrenger prioriterte funksjoner som er lagt i første etasje, som tannlegeklinikken.

Han oppfordret også kommunestyret til å drøfte mulige etiske problemstillinger, som er knyttet til å endre prosjektet på grunn av en ekstra privat pengegave.

Rådmannen hadde derimot landet på en beslutning om at kjøkkenløsningen ville være god for Rauma kommune.