SFO-nei i Ålesund

Åtte barn med spesielle behov får ikke tilbud om plass på Byggeklossen SFO på Nørvasund skole i Ålesund til høsten. 5 av dem har gått der i flere år.

Grunnen er at kommunen ikke har godkjent budsjettet til det private SFO-foretaket.

Daglig leder ved Byggeklossen, Ketil Skoge, sier de søkte kommunen om 1,5 millioner kroner i tilskudd, men får 410 000 kroner.

Fortviler

Marit Mikalsen er mor til Christian på 9 år, som er autist. Han er en av de som har fått avslag fra 1. august. Nå fortviler foreldrene over situasjonen.

-Vi føler at dette er en lettvint løsning, og at det blir foreldrene som nå sitter igjen med problemet. Å få en slik beskjed på siste skoledag før ferien, er ikke akkurat noe hyggelig, sier Mikalsen.

Foreldrene er bedt om å søke SFO-plass på Larsgården, men da de fikk melding om at tilbudet faller bort på Byggeklossen, hadde søknadsfristen for Larsgården alt gått ut.

Eneste løsning

Daglig leder i Byggeklossen, Ketil Skoge, beklager situasjonen. Likevel mener han at han ikke har noe annet valg enn å gi avslag.

- Vi har fått penger til vel 3 stillinger. Vi har 16 barn med ulike funksjonshemminger. Jeg vil ikke ha Romania-tilstander og låse barna inne på et rom med 3 voksne, sier Skoge.

Forstår foreldrene

Rådmann i Ålesund, Ragna Dahl Grønnevet, mener barna som når har fått avslag,  har krav på en plass ved den private skolefritidsordningen ved Byggeklossen.

Skolefritidsordningen har søkt kommunen om mer penger, men dette må behandles politisk. Inntil dette kommer opp, henstiller rådmannen om at de som har søkt, får plass.