Senterpartiet vil løfte Nordmøre

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum tar til orde for et målrettet løft for Nordmøre. Han varsler flere konkrete forslag.

Trygve Slagsvold Vedum

LOVER LØFT: Trygve Slagsvold Vedum er Senterpartiets leder. Han vil satse på Nordmøre.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Senterpartiet har sett seg lei på at Nordmøre stadig taper i kampen om nye statlige arbeidsplasser. Partileder Trygve Slagsvold Vedum forteller til NRK at de vil satse spesielt på Nordmøre.

I slutten av 2014 bestemte helseministeren at den nye fellessjukehuset for Møre og Romsdal skulle ligge i Molde. Det falt ikke i god jord hos nordmøringene.

Også barneavdelinga i Kristiansund har vært trua. Senere tapte nordmøringene enda en gang. Kampen om politimesteren. Det ble klart at den øverste sjefen fikk kontor i Ålesund.

– Nordmøre og Kristiansund har blitt den store taperen. Vi syns det er helt feil og ønsker å flytte nye statlige arbeidsplasser dit, sier Vedum.

Han lover at Senterpartiet skal la Stortinget få vite at Nordmøre er en region det bør satses på.

– Har dere nok makt til å få det gjennom?

– Vi har en utfordrende makt, og kan presse regjeringa. Gjennom det har vi sett mange ganger at det gir resultater. Denne gangen har vi, dessverre, en god sak. Og det er rett og rimelig at det tilføres nye arbeidsplasser, sier partilederen.

Forslag for å løfte regionen

Jenny Klinge

KLINGE PÅ TINGET: Jenny Klinge er fra Nordmøre og kjemper for arbeidsplasser til regionen.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Både Kristin Sørheim og Jenny Klinge er senterpartipolitikere fra Nordmøre og sistnevnte har blant annet kjempet for at politimesteren skulle sitte i Kristiansund.

Den kampen tapte Klinge og Senterpartiet da det ble bestemt at politimesteren skulle sitte i fylkets største by, Ålesund.

– Regjeringen sin sentraliseringsiver fører til at flere områder i landet risikerer å miste arbeidsplasser og livskraft, mener Sørheim.

– Det er bra at Frp i fylket vil arbeide for at politiets nasjonale lønns- og regnskapssenter skal legges til Kristiansund, men det er ikke nok, konstaterer Klinge.

Dette er noen av punktene Senterpartiet fremhever i presseskrivet som kan være med på å løfte Nordmøre som region:

  • Flytte deler av Kulturrådet til Kristiansund, som for eksempel Kultursekken.
  • Opprette en Nasjonal pilot for helseinnovasjon i Kristiansund.
  • Fremskynde teknologiprosjekt som Halsafjordaambandet og Kultur- og operahuset.
  • Sørge for at nye stillinger i UDI og IMDI blir lokalisert i Kristiansund.