NRK Meny
Normal

Sender tyver ut av landet i ekspressfart

To menn fra Romania blir sendt ut av landet etter å ha begått tyveri på et kjøpesenter. Politiet vil vise at de er effektive når det gjelder lovbrudd og utsendelse fra landet.

Politi

Etter tre dager bestemte politiet og Utlendingsdirektoratet at tyvene skulle sendes tilbake til hjemlandet sitt.

Foto: OLSEN, LINN CATHRIN / NTB scanpix

Maria Vike Nørve

Politiadvokat Maria Vike Nørve forteller at de vil sende signaler om at de er effektive når det gjelder lovbrudd og utsendelse fra landet.

Foto: Hans-Olav Rise / NRK

Det gikk knappe tre dager fra mennene ble pågrepet til det ble bestemt at de skal sendes ut av landet. Politiadvokat forteller at disse sakene prioriteres høyt.

For fjerde gang på kort tid har det gått i ekspressfart fra pågripelse her i distriktet til utsendelse fra landet.

– Politiet ønsker igjen å sende et signal til de aktuelle utenlandske miljøene om at disse sakene prioriteres høyt her på Sunnmøre, sier politiadvokat Maria Vike Nørve.

Får komme tilbake om to år

Tirsdag kveld 25. februar ble to unge menn fra Romania pågrepet på Moa etter å ha begått tyveri fra flere butikker på kjøpesenteret. Onsdag vedtok de to rumenske statsborgerne forelegg, og torsdag ble de fengslet i retten, og umiddelbart transportert til politiets utlendingsinternat på Trandum.

Fredag kan politiet opplyse at de om kort tid blir sendt med fly tilbake Romania. De to mennene har fått innreiseforbud til Norge i to år.

De to pågrepne er 24 og 25 år, og det var vektere fra kjøpesenteret som varslet politiet. De kom raskt på stedet og fulgte opp utover kvelden med nødvendig etterforskning.

Politiet på Sunnmøre opprettet utvisningssak og Utlendingsdirektoratet (UDI) fattet deretter vedtak om utvisning.

Pågrepet på Devoldfabrikken

En polsk mann ble pågrepet og satt i arrest mandag 17. februar. På onsdagen, to dager etter, ble han sendt ut av landet.

Det var takket være betjeningen i en av butikkene Devold-fabrikken som hadde lagt merke til mannen og fulgt nøye med slik at pågripelsen ble mulig.

Dette var tredje gang på kort tid det har gått i ekspressfart fra pågripelse til utsendelse fra landet.

Sula lensmannskontor var raskt på stedet og fulgte opp. Onsdag ble han transportert via Oslo tilbake til Polen.