Sendte fire personer ut av landet etter butikktyveri

Politiet i Ålesund ønsker å sende et signal til aktuelle utenlandske miljø etter at fire personer er sendt ut av landet.

Maria Vike Nørve

Politiadvokat Maria Vike Nørve forteller at de vil sende signaler om at de er effektive når det gjelder straffbare holdninger og utsendelse fra landet.

Foto: Hans-Olav Rise / NRK

To litauere og to latviere ble fredag 17. januar arresterte og varetektsfengslet for tyveri og forsøk på tyveri på Moa kjøpesenter. Søndag kveld kom vedtak om utvisning og tirsdagen ble de transportert ut av landet.

Med bakgrunn i straffbare forhold også i hjemlandet ble det gjort vedtak om utsending og det skjedde bare fire dager etter pågripelsen, skriv Sunnmøre politidistrikt i ei pressemelding onsdag.

– Dette bør gi signaleffekt overfor de aktuelle utenlandske miljøene, sier politiadvokat Maria Vike Nørve.

Informasjon utenfra var avgjørende

Etter at de ble satt i varetekt ble informasjon fra både inn- og utland umiddelbart hentet inn i etterforskningen fra Ålesund politistasjon.

– Tilbakemeldinger fra hjemlandene til de fire og fra våre naboland kom raskt. Blant annet ble det avdekket at tre av dem var straffedømt i sine hjemland for vinning og alvorlig voldskriminalitet, sier Nørve.

Utlendingsdirektoratet (UDI) gjorde vedtak om utvisning. På mandag 20. januar ble de fremstilt for varetektsfengsling i Sunnmøre tingrett, og samme dag transportert til Politiets utlendingsinternat på Trandum.

Fire dager etter pågripelse, tirsdag 21. januar, ble de transportert ut av Norge og tilbake til sine hjemland.

Laster kart, vennligst vent...