Sender fem etterforskere fra Kripos

Etterforskningen pågår for fullt etter at en mann ble funnet død i ei leilighet i Spjelkavik i Ålesund tirsdag. De pågrepne er personer som politiet kjenner til fra før.

Politi mistenkelig dødsfall Ålesund

Politiet vil fortsette etterforskningen av saken utover natten.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Politiet bekreftet tirsdag klokken 20:15 at tre personer er pågrepet. Disse har status som siktet i saken. De pågrepne er personer som politiet kjenner til fra før.

Ifølge politiet jobber mellom 50 og 60 politifolk med saken. Etterforskningen blir ledet fra Ålesund politistasjon. Kripos er også bedt om å bistå.

– Det er på vei inn støtte fra KRIPOS på teknisk, taktisk og datateknisk etterforskning. De kommer med fem personer hit til Ålesund, sier politiinspektør Unni Moen Vikebakk i en pressemelding klokken 00:30 natt til onsdag.

Tatt flere avhør

Rundspørring i nabolaget i Spjelkavik

Politiet gikk fra dør-til-dør i nabolaget.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Etterforskningen er i en tidlig fase. Det foregår faktainnsamling, både teknisk og taktisk, ifølge politiet som har tatt flere avhør og aksjonert flere steder i forbindelse med saken. Politihunder har også blitt nyttet til søk.

Politiet har også gått fra dør-til-dør i området.

Mistenkelig dødsfall

Dødsfallet ble oppdaget i forbindelse med en brann i et bolighus i Spjelkavikområdet rundt klokken 15:40 tirsdag.

Omstendighetene tilsa at dette var et unaturlig dødsfall.

Politiet har ennå ikke sikker identifikasjon av den omkomne, men har en god formening om hvem den døde er, og at det er en mann.

De nærmeste pårørende til vedkommende ble derfor tirsdag gjort kjent med opplysningene politiet har i saken.

Jobber utover natten

Politiet jobber utover natten videre med saken.

– Vi kommer til å jobbe fremover kvelden og natta. Når vi gir oss, vet jeg ikke, sa lederen for etterforskingsseksjonen, Robert Hjelmeseth ved Sunnmøre politidistrikt til NRK like før klokken 23:00 tirsdag kveld.

Foreløpig er den døde mannspersonen ikke fraktet vekk fra leiligheten i Ålesund. Planen er at politiet skal undersøke åstedet onsdag.

– Åstedet er urørt, vi skal gå gjennom det i løpet av morgendagen, sier Hjelmeset.