Seilte ned på skredet

En mann seilte oppå snømassene da et stort skred gikk på Kirketaket i Romsdal i dag.

Kirketaket i Romsdal

Skredet gikk fra toppen av Kirketaket, fjelltoppen som ses i bakgrunnen, bak kirkespiret.

Foto: Anne-Bente Skjellum / NRK

Hovedredningssentralen Sør- Norge satte i gang en storstilt redningsaksjon etter at de fikk meldingen klokken 13.57. Først ble det meldt at man fryktet at fire personer var tatt av skredet.

Frank Frilund

Lensmann og operasjonsleder Frank Frilund opplyser at en mann og en hund fulgte med raset nedover fjellsiden, men klarte seg.

Foto: Anne-Bente Skjellum / NRK

100 meter bredt

Tre personer og fire hunder ble tatt av skredet, som gikk fra toppen av skifjellet Kirketaket. Fjelltoppen ligger 1439 meter over havet.

- To personer og tre hunder klarte å komme seg i sikkerhet. En siste mann fra Rauma fløt oppå det nedover fjellsiden, men reddet seg selv. Han fikk også gravd ut hunden, som lå under snømassene, sier lensmann Frank Frilund.

Kirketaket i Romsdal

Skredet ble meldt til Hovedredningssentralen Sør Norge klokken 13.57.

Foto: Anne-Bente Skjellum / NRK

Les også:

Skredet var svært stort, anslagsvis 100 meter langt, og bredte seg over hele fjellsiden.

Kirketaket i Romsdal

Det er skifestival i området akkurat nå, så det var masse mennesker i fjellene ved Kirketaket. Ambulanse kom fort på plass.

Foto: Anne-Bente Skjellum / NRK

Storstilt aksjon

Et Sea King-helikopter fra Ørlandet kom til stedet, samt hundeekvipasjer fra Ørskog og Molde, opplyste redningsleder ved Hovedredningssentralen, Andreas Bull.

Sea King-helikopter

Både et ambulansehelikopter (bildet) og et Sea King-helikopter fra Ørlandet deltok i operasjonen.

Foto: Anne-Bente Skjellum / NRK

Les også:

- Vi har fått melding om at det har gått et skred og at to personer muligens er tatt av skredet. Vi har sendt ut alle tilgjengelige ressurser. Det er alt jeg kan si nå, sa operasjonsleder Leif Bergem-Ohr ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt like etterpå.

Det er skifestival i området nå - festivalen Romsdalsvinter - og masse folk i fjellene ved Kirketaket. Også en ansmaling skredeksperter er samlet der i forbindelse med festivalen.

Mann tatt av skred i fjor

I mars i fjor gikk det snøskred her, og en mann omkom. Han falt utfor kanten på baksiden av Kirketaket. Det var en mann på 41 år som sannsynligvis gikk for langt ut på toppskavlen, og så falt 3-400 meter ned fra nordsiden av toppen.