NRK Meny
Normal

Se tøffingene ta årets nyttårsbad

– De fleste er store i kjeften på Facebook og sier de skal bli med, men når dagen kommer så hagler det inn med unnskyldninger, sier Lange og smiler.

Nyttårsbad

Synes du det er deilig å gjøre som gjengen i videoen, og bade på vinterstid? Eller synes du det bare er tøys? Si din mening i kommentarfeltet under.

Kulde er ingen hindring. Det er i alle fall den mentaliteten årets nyttårsbadere hamrer inn i hjernebarken i det de beveger seg ned mot strandkanten i Molde kl. 12.00 på årets siste dag.

For fire år siden tok Odd Roar Lange Facebook fatt, og dro i gang det som er i ferd med å bli en taktfast tradisjon i rosenes by – nemlig et godt og deilig isbad i sjøvannet før det neste året trår til.

Odd Roar Lange

Odd Roar Lange sier det å bade i sjøen høres mye barskere ut enn det faktisk er.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Det begynte som en spøk da det snødde og blåste en nyttårsaften for noen år tilbake. Jeg tenkte at det ikke er så mye å gjøre på denne formiddagen, så hvorfor ikke bare ta et bad?

Og den tanken klarte han å forplante til flere av sine frender på det sosiale mediet Facebook. Årets nyttårsbad ble dermed en realitet, og NRK ble med på slep.

– De fleste er store i kjeften

– Aaaaaargh! Kom igjen da gutter! skriker en av friskusene i det de løper ned mot sjøen.

Til tross for svært få grader i det kalde sjøvannet, ser gjengen ut til å kose seg med et snev av mestringsfølelse.

– De fleste er store i kjeften på Facebook og sier de skal bli med, men når dagen kommer så hagler det inn med unnskyldninger, sier Lange og smiler.

Han sier at det å bade i sjøen høres mye barskere ut enn det faktisk er.

– Prøv å tenk på den gode følelsen når du kommer inn igjen i varmen etter å ha vært ute en kald vinterdag. Den halvtimen føler vi på et intenst minutt etter badet. Det er en fantastisk følelse, sier han.