Hopp til innhold

Molde videre etter cupdrama

Onsdag kveld kjempet fire lag fra fylket om plass i 3. runde. Molde gikk opp i ledelsen på overtid. Kristiansund og Aalesund vant sine kamper.

Hødd-Molde

Det eneste lokaloppgjøret i fylket i år er mellom Hødd og Molde.

Foto: direkte frå stream / NRK

HØDD – MOLDE

I Ulsteinvik spilles det eneste lokaloppgjøret i Møre og Romsdal denne gangen. Hødd, som rykket ned til 2. divisjon i fjor, har funnet formen og står nå med tre strake seiere i serien. Klubben, som ble cupmester i 2012, har tradisjon for å skape problemer for antatt sterkere motstand hjemme på Høddvoll.

Molde er en av klubbene som har fått erfare dette. I 2002 vant Hødd 1–0 hjemme mot Molde, da i 3. runde. Som regjerende cupmester i 2013 fikk Hødd også besøk av Molde i 3. runde, og kampen endte med straffesparkkonkurranse. Molde vant en dramatisk straffeduell, og endte opp med å vinne turneringen. Totalt har Molde fire cupmesterskap, det siste fra 2014.

Laster innhold, vennligst vent..

BYÅSEN – AALESUND

Aalesund har vunnet turneringen to ganger, i 2009 og 2011. De siste sesongene har laget hatt mer trøbbel. I fjor ble Brattvåg for sterke for Aalesund, som også måtte ha ekstraomganger for å slå ut Herd i årets første runde. I serien har Trond Fredriksens menn likevel hatt en fin sesong til nå, og Byåsen i Trondheim bør normalt bety avansement for sunnmøringene.

Byåsen spiller nå i 2. divisjon, men ligger på en beskjeden 10. plass. Klubbens to seiere i årets seriespill har kommet i de to siste kampene mot Egersund og Vard Haugesund. Byåsen og Aalesund møttes i cupen også i 2012. Det endte med seier 4–0 til AaFK i turneringens 3. runde.

Laster innhold, vennligst vent..

VERDAL – KRISTIANSUND BK

Kristiansund BK har begynt å finne vinnerformelen også på eliteserienivå etter opprykket i fjor. Skal det bli eventyr i cupen for Christian Michelsens menn må Verdal passeres onsdag kveld.

Trønderne spiller i 3. divisjon, og ligger på en 4. plass i sin avdeling etter årets seks første kamper. Laget vant 4–3 borte mot Kolstad i første runde, men må finne seg i at gjestene fra Eliteserien er store favoritter på Verdal stadion. KBK hadde ingen problemer med Brattvåg i første runde, og bør sikre gevinst også i Lotto-bygda.

PS! Sist gang lag fra Eliteserien ble slått ut i 2. runde var i 2015. Den gangen takket både Vålerenga, Start, Haugesund og Tromsø for seg.

Laster innhold, vennligst vent..

Alle kampene starter klokken 18.00.