LEVENDE LYD: Robert Post

I desember kunne du overvære en gratis lunsjkonsert i NRK- resepsjonen i Ålesund med plateaktuelle Robert Post. Nå foreligger konserten i opptak.

Tysdag 10. desember heldt Robert Post lunchkonsert på NRK.no/mr

Tirsdag 10. desember 2013 holdt Robert Post lunsjkonsert på nrk.no/mr

Over nyttår vil NRK Møre og Romsdal gi lokale musikere et utstillingsvindu. Én gang i måneden vil redaksjonen i NRK tilby en gratis lunsjkonsert med fremadstormende, lokale musikere fra fylket. Første konserten går av stabelen tirsdag 28. januar. De resterende artistene som skal opptre røpes i god tid før hver lunsjkonsert, men vi kan friste med at et band fra Molde vil innta scenen i januar.

Dette handler om NRKs oppdrag. Vi skal være med på å fremme musikk fra vårt område. Dette blir et vindu der musikere kan få vise seg frem, sier en av initiativtakerne, Pål Kristian Lindseth.

Lunchkonsert

I resepsjonsområdet i NRK-lokalene ble det rigget for harde livet tirsdag formiddag.

Foto: Sara Lovise Roaldset / NRK

Allerede tirsdag 10. desember gav Robert Post publikum en forsmak på neste års prosjekt. Han holdt derfor en gratis konsert i resepsjonen til NRK Møre og Romsdal i Parkgata 6 i Ålesund sentrum.

Dette blir en scene både for etablerte musikere og for dem vi kan hjelpe opp og fram, sier Håvard Ketil Sporsheim.

Levende lyd i Parkgata 6 er tittelen på prosjektet som også blir streamet live på nettet. I tillegg er det mulig å se de 20 minutter lange konsertene i opptak på våre nettsider. I ettermiddagssendingen på radio samme dag vil også artistene være gjester.

Aktuell med nytt album

Robert Øyen Fylling, bedre kjent som Robert Post, har æren av å gi publikum en liten formsak på neste års musikkmagasin.

Folkrock-artisten fra Langevåg er denne høsten aktuell med nytt album «The Button Moulder». Albumet er Robert Post sitt femte totalt og hans fjerde studioalbum.

Etter at flere konserter i Sør-Italia ble avlyst tidligere i høst grunnet en konsertagent med tilknytning til mafiaen som stakk av med pengene, bestemte Post seg for å gå i studio. Albumet ble spilt inn på rekordtid og multiinstrumentalisten Post spiller samtlige instrumenter på denne platen.

Robert Post

Robert Post sin lunsjkonsert ser du på nrk.no/mr eller i vår resepsjon i Parkgata 6.

Foto: Privat

Internasjonal suksess

34-åringen debuterte i 2005 med albumet «Robert Post», som høstet god kritikk også utenfor Norges landegrenser. Post vant to spellemannpriser for albumet.

The whole of Post's debut album glories in tunes many songwriters would kill for

The Sunday Times Culture om debutalbumet.

Både i kategorien årets mannlige artist og prisen for beste musikkvideo av singelen «Got None».

BBC Radio 2 A-listet første singelen, og albumet ble i tillegg «Record of the week». Låten «Got None» ble en radiohit flere i flere europeiske land. I Frankrike ble den en av de mest spilte låtene det året, og i 2006 lå den hele fem uker på toppen av hitlistene i Italia.

Robert Post har også turnert sammen med stjerner som Jason Mraz, Natalie Imbruglia og Ray LaMontagne.