NRK Meny
Normal

Så glad ble Sten (43) da han scoret sitt første A-lagsmål

– Vi jublet som om vi hadde vunnet Champions League da vi gikk opp i 5–0 ledelse mot Sæbø, forteller Sten (43) som hadde sin største opplevelse på fotballbanen i går kveld.

Sten Tennfjord

– Målet ble feira som om vi scora vinnermålet i Champions League på overtid. Hele laget jublet, og jeg ble overfalt fra alle kanter, forteller 43-åringen.

Foto: Geir Otto Ringstad

Et lite fotballdrama utspilte seg tirsdag kveld på Legene stadion i Åmdal i Ørsta på Sunnmøre.

5. divisjonsoppgjøret mellom hjemmelaget Sæbø og bortelaget Skodje gikk mot slutten. Skodje ledet komfortabelt 4-0, da Sten Tennfjord (43) ble spilt gjennom på venstresiden.

Med et klokkerent treff med venstrefoten plasserte Sten ballen forbi Sæbøs keeper, og økte ledelsen til 5–0. Da tok det av på Legene Stadion.

Elleville jubelscener

Sten Tennfjord har vært en fast traver på Skodjes A-lag i mange år. Men sunnmøringen har aldri scoret et eneste mål for laget sitt – før i går.

– Målet ble feira som om vi scora vinnermålet i Champions League på overtid. Hele laget jublet, og jeg ble overfalt fra alle kanter, forteller 43-åringen.

Målscoreren løp vilt over hele bana, og reiv av seg skjorta før han ble overfalt av medspillerne. Feiringen ble så voldsom at dommeren belønnet målscoreren med et korrekt idømt gult kort.

Opptrinnet måtte oppleves litt surrealistisk for Sæbø-spillerne som ble vitne til tidenes målfeiring i 5. divisjon.

Ventet årevis på scoringen

Sten Tennfjord fikk vafler med kona hvis han scorte mål

Før kampen lovet samboeren vafler, dersom Sten endelig scoret sitt første mål.

Foto: Skjermdump

Fotballkarrieren til Sten startet for alvor da han gjorde comeback på A-laget i en alder av 35 år.

– Jeg har truet med at de ikke blir kvitt meg før jeg har scora. Men nå har jeg bestemt meg for ikke å gi meg før jeg får beskjed om å legge opp, sier Sten.

Sten har planlagt feiringen etter sitt første mål i mange år. I programbladet til Skodje IL står det at det store målet for sesongen for Sten Tennfjord er å få gult kort etter ellevill feiring etter scoring.

I går gikk drømmen i oppfyllelse.

– Kona sa til meg før kamp at no må du få se å scora dette målet. Så skal du få vafler når du kommer hjem.

Kona holdt ord, og Sten leverte varene. Litt som en bryllupspresang på forskudd. Neste helg gifter han seg med sin kjære.

– Trodde ikke våre egne øye

Sten Tennfjord

Her har Sten nettopp fått gult kort for feiringa, og får klapp på skuldra av lagkompiser.

Foto: Geir Otto Ringstad

Geir Otto Ringstad er trenerkoordinator og "potet" i Skodje IL. Han var en av to tilskuere som hadde tatt fergeturen fra Skodje til Ørsta for å følge laget.

– Vi trodde nesten ikke våre egne øye da Sten scoret. Feiringen var ellevill. Sten er ikke akkurat strømlinjeformet, så han sleit med å få av seg trøya under feiringen. Etterpå måtte han ha hjelp av en medspiller for å få på seg trøya igjen, humrer Ringstad.

– Han har truet med å legge opp når han scorer sitt første mål, men vi må overtale han til å fortsette, sier Ringstad.

Og der vil nok Skodje IL få en lett jobb.

– Jeg er i bedre fysisk form nå, enn da jeg var 20 år. Tar en vare på kroppen kan en holde på en god stund, sier Sten.