Båt settes inn i leteaksjon i Molde

Politiet og Molde brannvesen søker nå med båt i havnebassenget utenfor Molde etter en sju år gammel gutt som er savnet. 10 hundepatruljer fra Norske Redningshunder er også på vei til Molde for å bistå i letingen.

Leteaksjon Molde

Frivillige har samlet seg på Molde Brannstasjon. Brannvesenet sin båt søker nå i strandsonen etter den savna 7-åringen.

Foto: Roar Strøm

Politiet har kalt inn alt disponibelt mannskap i letingen etter en sju år gammel gutt som forsvant fra Molde bowling klokka 16.00. Gutten skulle en tur på toalettet, og etter det har ingen sett han. Gutten er fra Litauen, men snakker godt norsk.

Brannvesenet sin båt

Brannvesenet sin båt søker nå langs sjøkanten.

Foto: Roar Strøm

Norske redningshunder er på plass med 9 hundepatruljer. Personell fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret og frivillige leter nå sammen med seks patruljer fra politiet etter gutten.

Politiinspektør Ove Brudevoll ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt leder nå leteaksjonen, og Brudevoll skal orientere pressen ca. klokka 20:45. Nå samles frivillige seg på Molde Brannstasjon som ligger rett ved siden av leteområdet.

Bygg gjennomsøkt

Innsatsleder ved Molde Politistasjon, Leif Olav Brevik sier at de nå søker i nærområdet og i bygget som gutten sist ble sett i.

– Dette er et svært stort bygg med mange muligheter til å gå seg bort. Vi har gjennomsøkt dette bygget to ganger, sier Brevik.

Leif Olav Brevik

Innsatsleder politiet, Leif Olav Brevik.

Foto: Roar Strøm

Politiet har også søkt lags sjøkanten og i uteområdet rundt bygget. Området det nå letes i ligger ca. to kilometer fra sentrum av Molde. Det er mørkt og lite belysning på stedet. Molde bowling ligger nært sjøkanten ved Moldehallen på det gamle verftsområdet Bolsønes.

– Foreløpig ser vi på dette som en sak der vi leter etter en gutt som har gått seg bort, sier Brevik.

Signalement på gutten

Frivillige på plass

Frivillige forbereder seg til leteaksjon.

Foto: Roar Strøm

Ifølge politiet er gutten sju år, han har mørkt blondt hår. Han er kledd i en mørk joggebukse og har på seg en blå hettegenser med supermannmerke på. Gutten har også på seg bowlingsko.

Molde bowling ligger ved Moldehallen på det gamle verftsområdet på Bolsønes.

Politiet oppfordrer nå folk i Molde til å se etter gutten, og snarest melde fra til politiet på telefon 112.